en pappa pussar sitt barn på kinden

Förälder

Vad roligt att du också har hittat hit. Språkstegens webb är främst en sida för dem som söker information om Språkstegen i sitt yrke. Men vi vet att många andra vuxna runt det lilla barnet också hittar hit. Mormor, pappa, mamma, bonussyster, farfar eller vem som som har en älskad unge i sin närhet. Välkommen!

Du är den viktigaste för ditt barns språkutveckling. Att lyssna, prata och läsa med små barn är fantastiskt. Låt det ske varje dag, eftersom det lägger grunden för språkutvecklingen och möjligheten att bli en läsare.

Här fyller vi på med eget och andras, information, lästips och material som kan inspirera dig och ditt barn.

Bokstart (artiklar)

Bokstarts webb Länk till annan webbplats. finns flera artiklar för dig som vill få fördjupad kunskap. Varför är just böcker så bra för språkutveckling? Hur ska man tänka när man väljer böcker? Hur kan jag stärka mitt barns språk? Hur pratar jag som vuxen med ett barn som själv inte börjat prata än? Och många fler frågor får du svar på i dessa artiklar författade av specialister.

Föräldrautbildning (filmer)

I tio olika filmer ordnade efter ditt barns utveckling och teman som till exempel "Samspelet mellan dig och det lilla barnet", "Rätta på rätt sätt", "Läsa böcker och berätta sagor" får du råd och pepp från logopeden Catarina Sjöberg. Filmerna ligger på Region Hallands 1177.se Länk till annan webbplats..

Digital pekbok (instagramkonto)

Dela Språket Länk till annan webbplats.är en digital pekbok på instagram där du får tips på hur du kan prata med ett litet barn kring en bild för att utöka ordförrådet. Tipsen är framtagna av en legitimerad logoped.

Dina åsikter är värdefulla för oss!

Skicka ett mail om hur du kommit i kontakt med Språkstegen, om vad du tycker är bra eller dåligt, och om du har idéer om hur du och ditt barn kan få stöd när det gäller språkutveckling och läsning. Ögonblicksbilder från vanliga livet betyder massor. Mailet skickar du till oss genom mailadressen nedan.