Två keynotes och moderator till DigiDag klara!

Vi är så glada att kunna meddela att (1) Elin Häggberg kommer att moderera, att (2) Niklas Laninge kommer att föreläsa om digitala betenden och att (3) Anette Novak kommer att medverka med sin kunskap om barn och ungas säkerhet på nätet. Det här kommer att bli så bra! Har du inte stenkoll på de här tre namnen? Läs vidare!

Digidag blir i år en digital heldagskonferens. 18 november smäller det! Läs mer och anmäl dig här. Deltagandet är gratis.

Elin Häggberg

Elin Häggberg
Moderator

Elin Häggberg är en sann teknikfantast med passion för att förklara för människor vad tekniken och digitaliseringen innebär idag och kan komma att innebära i framtiden. Hennes förmåga att guida folk genom den moderna och digitala tidsåldern har gjort henne till en stjärna på teknikhimlen.

Elin Häggberg startade sin blogg ”Teknifik” år 2016, som snabbt gick till att bli en av Sveriges främsta teknikbloggar. Utöver bloggen syns hon idag även som teknikexpert på Aftonbladet-TV och hon har en återkommande teknikskola i P4 Örebro.

Fotot av Elin Häggberg är taget av Caroline Frankesjö

 

Niklas Laninge

Niklas Laninge
Keynote

Niklas Laninge är psykolog och författare av böckerna "Beteendedesign", "Digitala Beteenden" och "Beslutsfällan". Har startat och drivit flera bolag som på olika sätt blandat teknik och psykologi. Med det digitala verktyget Viary var Niklas med och skapade ett av världens första digitala verktyg för kognitiv beteendeterapi.

Hans online-skola Daily Bits Of var en av de 100 första ”apparna” som byggdes för Facebook Messenger och totalt gick över 150 000 studenter digitala kurser via Facebook Messenger. Genom åren har Niklas arbetat med kunder som Folksam, SEB, Nordea, MAN, Socialstyrelsen och Arbetsförmedlingen. Parallellt har Niklas arbetat som konsult i tio års tid där han bland annat hjälpt banker, försäkringsbolag, startups och matbutiker att omsätta psykologi i strategi, produktutveckling och marknadsföring. På senare år har han främst hjälpt offentliga aktörer med stora samhällsfrågor som i grund och botten är beteendeutmaningar. Detta innefattar bland annat frågor som organdonation, kollektivtrafik och strukturella förändringar på arbetsmarknaden.

 

© 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Anette Novak
Keynote

Anette Novak är direktör för Statens medieråd, Sveriges expertmyndighet på barn och ungas medieanvändning, som koordinerar Sveriges insatser för stärkt medie- och informationskunnighet.

Tidigare var hon vd för RISE Interactive, ett statligt it- och designforskningsinstitut som fokuserar på tillämpad forskning om interaktionsdesign och användarupplevelser med målet att lösa de stora globala utmaningarna i vår tid. 2015-2016 var hon regeringens särskilda medieutredare.

Anette Novak är journalist i grunden och har en lång karriär från ledande positioner inom medieindustrin, bland annat som chefredaktör för regionala mediehuset Norran, vice ordförande för Medieinstitutet Fojo, styrelseledamot av Sveriges Radios styrelse, ledamot av Schibsteds ägarstiftelse Tinius samt svensk representant i World Editor Forums styrelse.

Fotot av Anette Novak är taget av Anna-Lena Ahlström

digidag