Att skriva för örat

Digital träff om ljudböcker med Daniel Åberg och Emma Olofsson.
18 maj kl 16 - 19 i zoom.

Daniel Åberg är författare och frilansskribent. Han har de senaste åren varit en av landets flitigaste ljudboksförfattare, och står bakom de populära ljudboksserierna ”Virus” och ”Nära gränsen” hos Storytel. Han är en aktiv röst i debatten om den pågående digitaliseringen av bokbranschen och undervisar i ljudboksskrivande på Skrivarakademin.

Hans föreläsning kommer att belysa vad som särskiljer (men även vad som förenar!) ljudboken från den traditionella tryckta romanen såväl ur författarens som lyssnarens perspektiv. Han kommer också att gå igenom hur landskapet för ljudböcker ser ut och vilka aktörer som driver utvecklingen framåt.

Författaren Emma Olofsson debuterade förra sommaren med deckaren "Vita Rosor", första delen i en ljudbokstrilogi som utspelar sig i Karlshamn. Den 13 juli kommer uppföljaren "När du inte finns". Hon skrev nyligen på för en helt ny deckarserie som kommer våren 2022 i alla format. Denna utspelar sig i Karlskrona. Emma är född och uppvuxen i Malmö men flyttade 2014 till Blekinge och Olofströms kommun med sin familj. Till vardags arbetar hon som lärare.

Under föreläsningen kommer Emma att prata om hur det är att skriva för ljud med fokus på språk samt hur man bygger upp spänningen för att fånga lyssnaren. Hon berättar också hur hon gör för att använda Blekinges vackra natur för att höja spänningen ytterligare.

Anmäl dig här.

"Att skriva för örat" ingår i Biblioteksutvecklings litteraturutveckling och vänder sig till dig verksam i Blekinge och Kronoberg.

Daniel Åberg författare. Porträtt framför bokhylla.

Daniel Åberg. Foto: Sara Arnald

Författare Emma Olofsson. Porträtt framför grönskande träd.

Emma Olofsson. Foto privat.