Lektörer Kronoberg

Karin Landmér
Punctum Manusbyrå

Frilansredaktör/Lektör/Språkgranskare/Korrekturläsare
Hemort: Växjö
Bearbetar: Manus för facklitteratur, läromedel, barn- och ungdomslitteratur samt biografier och skönlitteratur. Även digitala produkter.
Några av de senaste uppdragen: Redaktör för Göra Gott (Årets klimatkokbok 2020, Max Ström förlag), lektörsläsning av en julsaga för barn (egenutgivning, kommande), språkgranskning av forskarrapporter för SNS (2020).
Kontakt: karin@punctum.nu / www.punctum.nu Länk till annan webbplats.
Om mig: "Jag har tidigare arbetat som förlagsredaktör men är numera frilansande redaktör. Arbetar på uppdrag av såväl egenutgivare som förlag, organisationer och myndigheter. I mitt frilansnätverk finns formgivare, illustratörer, fotografer med flera som kan bidra med allt som krävs för att skapa en tryckfärdig pdf av det bearbetade manuset.”


Anna Winberg Sääf
Lerkaka, Öland (född och uppvuxen i Växjö)
Lektörsläser: Främst skönlitteratur, men även facklitteratur i viss mån (enligt överenskommelse), barn- och ungdomslitteratur
Kontakt: www.annawinberg.com
Om mig: Jag arbetar som lektör sedan drygt tio år tillbaka, både gentemot förlag och privatpersoner. Har arbetat som lektör för flertalet små och stora förlag i branschen, t ex Natur & Kultur, Pocketförlaget och Modernista och lämnar gärna exempel på lektörsläsningar samt referenser på förfrågan. Tar främst emot färdiga manus, men även bedömning av mer grova utkast. Kan också erbjuda manusbearbetning samt ge råd kring kontakt med förlag och upplägg av följebrev. Är bosatt på Öland med min man och tre barn och själv verksam som författare, utgiven på flera olika förlag. Läs gärna mer om mig, min bakgrund och pågående projekt på min hemsida!