Lektörer Blekinge

Gärd Fors
Hemort: Fridlevstad
Arbetar som: lektör, redaktör, manusutvecklare, författarcoach och spökskrivare.
Genre: Självbiografier, verklighetsbaserade romaner, feelgood, relationsromaner, deckare och erotik.
Kontakt: www.bokkonsult.se Länk till annan webbplats.
Om mig: "Min specialitet som lektör, spökskrivare och manusutvecklare är alla texter som handlar om livets skiftningar och som bygger på verkliga händelser. Jag är känd för att vara rak, ärlig, tuff och att jag inte ”bangar” för något ämne. Jag föreläser gärna om mitt yrke, min roll och mina erfarenheter."

Julia Svanberg
Hemort: Karlshamn
Arbetar som: författare, senast till romanen Candelarias hus (Albert Bonniers förlag 2017) och skrivpedagog, utbildad på Skurups folkhögskola.
Om mig: Jag lektörsläser manus, både på uppdrag av bokförlag och privatpersoner. När det gäller bokförlag är min uppgift att ta ett helhetsgrepp på manuskriptet och ge ett omdöme, ungefär som en bokrecension. Detta omdöme ska vägleda förlaget i beslutet om eventuell utgivning eller inte. Lektörsläsning på uppdrag av privatpersoner fungerar lite annorlunda. Jag ger en djupgående respons på texten genom att lyfta fram det som fungerar och peka på sådant som kan utvecklas. Här jobbar jag och författaren mot samma mål – att skapa en riktigt bra bok. Utöver lektörsläsning arbetar jag med manushandledning. Detta innebär att jag finns med i bakgrunden under hela eller delar av skrivprocessen, som en ledstång att hålla i vid blåsväder. Jag tar mig an skönlitterära prosamanus riktade till vuxna eller unga vuxna.
Kontakt: juliasvanberg@gmail.com
Jag ingår i nätverket Skrivpedagogerna, här kan du kika in för att veta mer: https://www.skrivpedagogerna.com/vra-skrivpedagoger Länk till annan webbplats.