Illustratörer Blekinge

Johan Jansson
Hemort: Karlshamn
Illustrerar: Framför allt barnböcker.
Senast utgivna titlar: Hedda och Rättvisan (2021)
Kontakt: www.johanjansson.design Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om mig: "Jag har sedan barnsben ritat på allt jag kommer åt. Fram tills 2018 var det bara en hobby, men nu arbetar jag som grafisk designer och illustratör i en blandning av sammanhang."

Mattias Olsson
Hemort: Höganäs. Född 1973 och uppvuxen i Olofström.
Illustrerar: Främst barn och ungdomsböcker
Senast utgivna titlar: Husets hjärta (2019), Midnattstid (2019), Glasrösten (2019).
Kontakt: www.mattiasolsson.nu Länk till annan webbplats., forfattarcentrum.se/forfattare/2677/Mattias_Olsson Länk till annan webbplats.
Om mig: "Jag är konstnär och illustratör med ett stort antal skapande skola & biblioteksworkshops ” i ryggsäcken”. Jag illustrerar främst barn och ungdomsböcker. Lättläst, fantasy, skräck…många genrer har det blivit under åren. Under somrarna 2018-2019 genomförde jag tecknarprojektet Alla Tecknar! runtom i Blekinges kommuner, ett samarbete med Konst i blekinge. Det har blivit ett 60-tal illustrerade böcker genom åren till många olika förlag. Bonnier Carlsen, Alfabeta, Hegas, B. Wahlströms, Lilla piratförlaget, Berghs och Opal. Många barn känner igen mina illustrationer från bokserien Minimysterierna, som jag gjorde ihop med Helena Bross."

"Jag passar fräckt på att tipsa om skräckisen Husets hjärta (utgiven 2019 på Lilla Piratförlaget) som jag gjort tillsammans med författaren Mårten Melin… ett projekt jag är väldigt stolt över!!