Solnedgång genom vassen

Författare Kronoberg

Marianna Agetorp
Hemort: Spjutaretorp
Skriver: Poesi, prosa, artiklar, sagor mm.
Senast utgivna titlar: Bastedalens Kinapark - Den Harmoniska Dalen, Balkong förlag.
Kontakt: blogg.agetorp.se/mina-bocker/länk till annan webbplats
Om mig: "Jag har skrivit 12 böcker och medverkat i antologier. Min författarroll lever också i det talade ordet, i föreläsningar, livsberättelse och i mitt “Ståuppande”. Marianna driver tillsammans med sin make kulturverksamheten på Stensjöäng.

Astrid Ahlberg
Hemort: Växjö
Skriver: Fantasy
Senast utgivna titlar: De svarta tornen (2019)
Kontakt: astridah54@gmail.com
Om mig: "Jag började skriva 2010 och har nu gett ut fem titlar på Seraf förlag. De tre första är en serie, därefter kom två fristående. Skriver enbart fantasy men nära verkligheten."

Ida Andersen
Hemort: Malmö, från Växjö.
Skriver: poesi, romaner och kulturartiklar
Senast utgivna titlar: I oxögat (2019), Intarsia (2018), Här slutar allmän väg (2016)
Kontakt: www.idaandersen.selänk till annan webbplats
Om mig: "Jag är litteraturvetare i botten och har även en magisterexamen i litterärt skapande. Min uppväxt i Småland har präglat mitt författarskap, t.ex. i boken Stenminnen. De småländska stenmurarna – ett kulturarv, tillsammans med fotografen Åsa Nyhlén, som kom ut 2007. Även de två senaste romanerna utspelar sig i Småland. Jag är även verksam som litterär översättare från italienska och som kulturskribent."

Cecilia Davidsson
Hemort: Vaxholm, från Växjö (Tolg).
Skriver: Noveller, romaner, barnböcker och lättläst
Senast utgivna titlar: Detta ska passera (2018), Höga berg, djupa dalar (2016), Det man har och det man drömmer om (2013).
Kontakt: cecil.davidsson@mail.com
Om mig: "Jag har skrivit fem novellsamlingar och tre romaner samt ett antal barnböcker, några tillsammans med min tvillingsyster Helena som är illustratör. Lättläst är ett annat, och viktigt, spår i mitt skrivande. Jag har bland annat bearbetat Vilhelm Mobergs Utvandrarna och Elin Wägners Norrtullsligan till lättläst. Arbetar också som lärare i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö."

Anders Ekberg
Hemort: Växjö
Skriver: Romaner
Senast utgivna titlar: Birthe och Alek (2018) Stad med män (2018) Krig vid kust (2019) Åkes värld, konstbok (2019) Ond man (2019)
Kontakt: www.bokvurm.selänk till annan webbplats
Om mig: "Jag har skrivit 15 romaner, ett antal noveller, en konstbok, ett par skådespel (aldrig spelade) samt ett stort antal debattartiklar, mest om kulturliv i allmänhet och om konst och författare i synnerhet. Föreläser ibland om konstförfalskningar, ubåtsbärgningar mm.”

Erica Engdahl
Hemort: Född i Lund, bor i Växjö sedan 2008
Skriver: Poesi
Senast utgivna titlar: här är alla nya med varandra (2015) och ett helt gäng poezines och zines om bl a psykisk ohälsa.
Kontakt: https://ericaengdahl.wixsite.com/ericalänk till annan webbplats
Om mig: Jag kallar mig ibland för poet men oftast för scenpoet eller estradpoet. Jag har uppträtt på diverse mer eller mindre oväntade ställen som pubar, kaféer, hustak och tåg och har tävlat i SM i poetry slam 5 ggr. Jag håller gärna inspirationsworkshops i skrivande och/eller att uppträda med sin poesi, kan göra detta både på svenska och engelska.

Björn Knudsen
Niels Knudsen produktion
Hemort: Växjö
Skriver: Följer ingen genre.
Senast utgivna titlar: Varubeskattning en ekonomisk teor i(2019), Bollen måste fram en fotbollsstrategi (2017). Lost Muchachos & Tumba Tarzan: Två stycken actionfilmsmanuskript (2016).
Kontakt: gothiatek@yahoo.com
Om mig: "Jag är en konstnär med företaget Niels Knudsen produktion i Växjö, jag prövar på olika medier, nu har jag fastnat för den olönsamma men roliga litteraturen, jag skriver på det som faller mig in."

Hanniel Larsson
Hemort: Från Malmö, bor nu i Växjö.
Skriver: Science-fiction och fantasy
Senast utgivna titlar: De fallnas gravar (2019)
Kontakt: hanniel_larsson@hotmail.com
Om mig: "Psykologstudent som blandar futuristisk samhällskritik med fantasy. Tycker om hundar och choklad. Helst inte samtidigt."

Tinna Lindberg
Hemort: Uppvuxen i Växjö, bor i Stockholm
Skriver: Deckare
Senast utgivna titlar: Förnedringen (2017)
Kontakt: www.tinnalindberg.comlänk till annan webbplats
Om mig: Jurist och diplomat på Utrikesdepartementet. Skriver på mitt tredje deckarmanus.

Pelle Olsson
Hemort: Klavreström
Skriver: Romaner, noveller, reportage- och faktaböcker.
Senast utgivna titlar: Hjärtbyte (noveller, 2018), Big Marijuana (ny upplaga 2018), 8 myter om cannabis 3,0 (2018) Cannabis som medicin (2017). Hemgång (roman, 2012).
Kontakt: http://www.pelleolsson.se/länk till annan webbplats
Om mig: "Jag har skrivit 22 böcker i olika genrer. Föreläser i hela Norden om narkotika ur många olika aspekter. Uppträder också som muntlig berättare på bygdegårdar, föreningar och festivaler. Flerfaldig svensk och nordisk mästare i Berättarslam."

Åsa Oxenmyr
Hemort: Älmhult
Skriver: barnböcker
Senast utgivna titlar: Kevins (h)järnvilja (2020), Turneringen (Joel spelar innebandy) (2017), Skadad (Joel spelar innebandy) (2016).
Kontakt: asa.oxenmyr@gmail.com
Om mig: "Jag har skrivit 6 böcker för nybörjarläsarna i serien Joel spelar innebandy, 1 faktabok om innebandy för barn samt en bok som handlar om Kevin som har en dröm om att spara ihop pengar för att kunna köpa en BMX samtidigt som hans omgivning börjar misstänka att han har epilepsi. Jag föreläser gärna om mitt skrivande och mina böcker samt håller i skrivarworkshops för barn."

Tina K Persson
Hemort: Kalvsvik/Växjö
Skriver: Poesi och prosa.
Senast utgivna titlar: Roman: Livet i all enkelhet (okt 2019), Ekström & Garay förlag. Poesi: Senaste diktsamling: I en klyka av otid (2017). Senaste antologin: Författarnas Pär Lagerkvist. (2018) Trolltrumma förlag.
Kontakt: www.freja.as/tinalänk till annan webbplats
Om mig: "Jag debuterade med diktsamlingen Sjunger mig in i dig 2005 på Artéa förlag. Har gett ut fem diktsamlingar, ”blandboken” Högläsning för hundar (2006) samt ett bildverk tillsammans med fotograf Stefan Nilsson: Liv med hund (2015). Utöver detta medverkar jag i ett flertal antologier. Översatt till tyska i antologin ”Barndom i Sverige/ Kindheit in Deutschland, Heidi Ramlow förlag, Berlin.

Jag har mångårig scenvana och föreläser gärna om konsten att framträda och höras! Jag föreläser också gärna om min nya roman, som är en idébaserad roman och som med fördel kan generera tankar och frågor om livsåskådning och om ”meningen med livet”."

Cecilia Rihs
Hemort: Karlskrona, uppvuxen i Växjö.
Skriver: Litteratur för barn samt inspirerande texter av alla de slag (på uppdrag).
Senast utgivna titlar: De vilda och den magiska cykeln (2020), Uppdrag: Havsodjuret (2019), Uppdrag: Rädda julen (2016). Samtliga är illustrerade kapitelböcker utgivna av förlaget Olika.
Kontakt: www.ceciliarihs.selänk till annan webbplats
Om mig: Som copywriter/frilansskribent har jag skrivit oräkneliga texter … allt från att i reportageform skildra ett dygn på ubåt, till att levandegöra historiska berättelser med olika karaktärer. Alltså skapa manus för inläsning. Som författare har jag fått sju barnböcker utgivna inom magisk realism, spänning och humor. Det sistnämnda är en viktig krydda i mitt skrivande. Ytterligare tre böcker kommer ut på förlaget Olika under 2020.

Anna Winberg Sääf
Hemort: Lerkaka, Öland (född och uppvuxen i Växjö)
Skriver: Prosalyrik, feelgood och för barn 6-9 år, reportage/krönikor
Senast utgivna titlar: Rekordskolan del 4, "Sommarlägret" (2020), Triumf förlag
Kontakt: www.annawinberg.com
Om mig: Jag skiver för vuxna och unga och arbetar parallellt med skrivandet inom förlagsbranschen på frilansbasis. Är bosatt på Öland med min man och tre barn, och undervisar och föreläser mycket om skrivande. Läs gärna mer om mig, min bakgrund och pågående projekt på min hemsida!