Fotspårsturism - en fortbildningsdag

I höst kommer Blekinge med på litteraturkartan. En sprillans ny stämningsfull film om Harry Martinson har premiär. Nordenbergskolan startar en 100-poängskurs i skrivande och Harry Martinson är i ropet överallt. Hör naturen kalla - kulturarv till alla! Samtidigt avslutas projektet "Litteraturen i Blekinge utvecklas" efter tre år. Vad har hänt? Hur ser fortsättningen ut?

Inbjudna till denna dag är en blandning av personer som är engagerade i näringsliv/turism/friluftsliv/kultur/KKN från olika delar av Blekinge som kan vara intresserade av att hitta samarbetsformer och vägar att inspirera till aktiviteter som främjar litteraturen, näringslivet och livskvaliteten i regionen. Har du inte fått en inbjudan men önskar komma, kontakta Anna.Lundholm@olofstrom.se

Fortbildningsdag om litteraturarv och fotspårsturism – en bokaktuell talare som verkar i Harry Martinsons fotspår (nästan klart!) samt

  • Blekinge har den 10 september tagit plats på den digitala Litteraturkartan som möjliggör litterära utflykter för alla med en mobil – Hur funkar den? Vi visar!
  • Smygpremiär: en sprillans ny, stämningsfull och informativ film om Harry Martinson denna fredag, 10 september – kanske blir det popcorn också!
  • "Skrivsommar" och "Skriv med Harry!" har inspirerat över 100 barn och unga i Blekinge, från Sturkö till Sölvesborg, att skriva. Hur då?

Var? Jämshögs FHSK med omnejd – med fika & lunch & trevligheter på stora ytor – inne & ute

När? 10 september kl 9:30 – 15:30

Välkommen till en lärorik, trevlig och framåtsyftande dag önskar Region Blekinge/BiBK i samarbete med Olofströms kommun