Ola Rydberg. Blekinge.

Bor: Karlshamn
Ålder: 40
Vad har du för erfarenheter av skönlitterärt skrivande?
- Jag har ägnat mig åt skönlitterärt skrivande sedan ungdomen. Främst har mitt skrivande varit kopplat till mitt arbete med musik och teater, utöver det har jag skrivit noveller och lyrik.
Varför skriver du?
- Det fantastiska med den skrivna texten är att den är beroende av en läsare, det är först i det mötet som texten får liv och blir något mer än bara ord. Jag skriver för att jag vill vara en del av det mötet.
Varför sökte du till Skrivyta Syd?
- Jag studerar kreativt skrivande på Författarskolan vid Lunds Universitet, med ett tydligt mål att etablera mig som författare. När jag fick höra om Skrivyta Syd såg jag en möjlighet att ytterligare fördjupa mitt konstnärliga arbete tillsammans med andra författare samt en chans att skapa goda förutsättningar till att fortsätta vara verksam i regionen.
Vad ska du jobba med under året?
- Jag skriver just nu på min första roman, med målsättningen att ha ett färdigt manus till nästa sommar.
Vad hoppas du få ut av Skrivyta Syd?
- Att det ska berika och utveckla mitt skrivande och litterära förhållningssätt. Jag hoppas och tror att vi ska inspirera och motivera varandra och hitta möjligheter för att fortsätta vara i ett litterärt sammanhang.
Vad ser du mest fram emot under året?
- Att få ett forum för litterära samtal om det konstnärliga, hantverket och författarrollen. Jag ser väldigt mycket fram emot residensen och möjligheten att få diskutera mina texter med etablerade författare.
Vad har du för mål med ditt skrivande på sikt?
- Att kunna verka och försörja mig inom ramen för litterärt skapande. Dels genom mitt eget författarskap, gärna i kombination med en roll som lärare, lektör, eller något annat inom den litterära sfären.
Foto: privat.