Niels Vonberg. Kalmar.

Bor: Mörbylånga
Ålder: 39
Vad har du för erfarenheter av skönlitterärt skrivande?
- Jag har en bakgrund i litteraturvetenskap och sysslat med skrivande länge, nu fokuserar jag främst på lyrik. Jag är publicerad med dikter i magasinet Kultmagasin och Ordkonst.
Varför skriver du?
- Det är en av få saker jag kan göra varje dag utan att det uttråkar mig.
Varför sökte du till Skrivyta Syd?
- Skrivyta Syd erbjuder många tillfällen som man behöver för att kunna utveckla sitt författarskap. Jag tycker dessutom det är intressant att programmet är regionalt.
Vad ska du jobba med under året?
- Jag skriver många enstaka dikter, men jag har även ett projekt på gång som är en samling av sammanhängande dikter. Nyckelorden är skog och godis.
Vad hoppas du få ut av Skrivyta Syd?
- Material och nätverk. Nya intryck leder nästan alltid till ett nytt verk och författare behöver varandra och andra litteraturintresserade för att kunna växa.
Vad ser du mest fram emot under året?
- Att besöka andra platser, träffa folk och att få skriva. Det är alltid spännande att bli läst, men det är likaså spännande att läsa andras verk, få höra hur andra tänker och ha ett samarbete.
Vad har du för mål med ditt skrivande på sikt?
- Jag vill att man läser dikter när man åker buss eller tåg istället för att titta på kattfilmer på instagram och tiktok (dock älskar jag katt- och hundfilmer).
Foto: privat.