Amale Hanna Dawod. Jönköping.

Bor: Jönköping
Ålder: 61 år
Vad har du för erfarenheter av skönlitterärt skrivande?
- Jag har gått skrivarkurser förut och tyckt om att utforska, leka med orden och formulera tankar och reflektioner i skrift.
Varför skriver du?
- Skrivandet har alltid varit min ventil i vardagsreflektioner. Från dagboksskrivande till berättelser och iakttagelser. Det är som att bekräfta för sig själv att saker och ting har hänt när jag får ner det på pränt.
Varför sökte du till Skrivyta Syd?
- Jag vill ta mitt skrivande till nästa nivå från personliga iakttagelser till allmängiltiga berättelser.
Vad ska du jobba med under året?
- En roman. Vi får följa en person som byter land, språk, kultur, trygg tillvaro till ett annat liv och försöker navigera i ett främmande socialt landskap med ambition att hitta sin plats i det nya utan att förlora en del av sin själ.
Vad hoppas du få ut av Skrivyta Syd?
- Struktur i mitt skrivande, vässa hantverket och skriva skönlitterärt. Få coaching så jag utvecklar romanen från idé till färdig text.
Vad ser du mest fram emot under året?
- De regelbundna träffarna med intressanta programpunkter och tid till skrivandet. Tidigare har skrivandet varit begränsat till när jag har fått tid över men under det här året hoppas jag föra mitt skrivande till nästa nivå.
Vad har du för mål med ditt skrivande på sikt?
- Det bor en hel del berättelser i mitt huvud som jag vill ska leva vidare genom mina texter. Det är människoöden som har berört mig genom åren och format mig som människa.
Foto: privat.