dekoration bok och blommor

Litteratur i Blekinge Kronoberg

Litteraturen är en konstform i kultursamverkansmodellen sedan 2016 och sedan dess har regionerna ett statligt uppdrag att arbeta med litteraturen. I Blekinge och Kronoberg jobbar vi för att litteraturutövarna ska ges tillgång till nätverk, fortbildning och sammanhang. 

Vi jobbar utifrån direktiv från Kulturrådet, de regionala kulturplanerna samt bibliotekslagen. Vi jobbar givetvis också utifrån behov och önskemål från litteraturutövarna i regionerna. 

Litteratur i Blekinge och Kronoberg har en separat webbplats för regionerna Blekinge och Kronobergs litteraturutvecklande arbete och är en del av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg. 

På webbplatsen upplåter vi plats för litteraturskapare att presentera sig. Vi tipsar om arrangemang, utbildningar och annat relevant. Här kan litteraturskapare hitta varandra och här kan arrangörer hitta regionala författare.

Aktuellt

Skriv i coronans tid, en skrivutmaning i undantagstillstånd

En jurybedömd skrivtävling för författare verksamma i Blekinge och Kronoberg

Stötta din lokala författare

Är allt inställt? Boken är inte det.

Passa på och läs författarna som lever och skriver nära dig. En bok tar dig bort från karantänen och in i oändligt många andra världar. Genom kampanjen Stötta din lokala författare – läs närodlat påminner vi dig om berättelserna som skrivs här.