29 november 2022 kl. 09.00-15.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Nätverksträff Barn och unga

Tid: 29 november, kl. 9.00 -15.00
Plats: Olofströms bibliotek

Vi kommer att få höra om hur Olofströms bibliotek arbtat med att involvera barn i utvecklingen av sitt nya sagorum och det kommer att finnas gott om tid för erfarenhetsutbyte och samtal med kollegor från andra kommuner.

Vi är glada att Milva Jansson som fick förhinder att medverka vid förra träffen kommer att gästa oss digitalt. Milva har anställts av Ljusdals bibliotek för att bygga relationer, strukturer och aktiviteter som involverar unga. I våras vann biblioteket en nationell tävling Länk till annan webbplats. där motiveringen löd: ”Med barnkonventionen som grund och förståelse för ungdomars vardag och intressen lyckas Ljusdals bibliotek möta ungdomar på ungdomarnas villkor. Biblioteket skapar, med boken i fokus, en samlingsplats för ungdomar som med hjälp av kreativa lösningar och sociala medier stäcker sig långt utanför bibliotekets gränser. Vad har ungdomarna lärt bibliotekspersonalen och vad funkar bra/ mindre bra? Hur blir barnkonventionen på riktigt? Milva berättar men vi samtalar också tillsammans.

Förberedelser: Innan träffen ska du ha läst Kulturrådsrapporten "Vad har ni saknat? Barn! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.". Under träffen kommer vi att samtala om några olika frågor med utgångspunkt i texten.

För vem: För dig som arbetar med barn och unga på folkbibliotek i Blekinge och Kronoberg

Tider: Dagen inleds med fika kl 9.00-9.30 och vi avslutar kl 15.00

Mat & fika: Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika. Lunch bekostas av var och en. Vi bokar bord på en restaurang i närheten för att kunna gå och äta tillsammans. Skriv i anmälningsformuläret om du inte vill gå med till restaurangen.

Anmälan: Senast 21 november på denna länk Länk till annan webbplats.

 

Hitta till Oloströms bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillgänglighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.