2 september 2022 kl. 09.00-11.00

Upptäck UX 1

Tid: 2 september kl. 9.00
Plats:Digitalt

Upptäck UX 1 ” är en kurs i användarstyrd utveckling, för er som vill lära er mer om hur era låntagare skulle vilja att era tjänster och platser ska fungera. UX-metoderna ger möjlighet att sätta låntagarna i centrum och jobba vidare med bland annat barnrättskonventionen på era bibliotek.

Den 2 september kl. 9.00 har vi en uppstartsträff och därefter skickar vi ut en ny utmaning varannan vecka. Vi lägger ut ett filmat avsnitt där vi berättar och visar olika metoder. Det kommer sju avsnitt under hösten. Varje film är 5-10 minuter långt och innehåller övningar som tar ca en timme att genomföra. Vi kommer ha frivilliga mellanmöten, ca 45 minuter några gånger under hösten för att diskutera uppdragen och hur metoderna fungerat.

Vi vill gärna att ni anmäler er minst två från varje bibliotek. Har du ingen att anmäla dig med, så gör det ändå, det är inget krav att vara två. Vi kommer ha en gemensam kursavslutning den 7 december.

Sagt om Upptäck UX 1:

” …jag lärde mig massor av metoder som kommer att hjälpa mig lära känna våra låntagare och besökare. Jag gillar hur du lättsamt och glatt gav mig utmaningar i videoformat som sedan oftast hade skriftliga instruktioner i pdf.”

”Jag blivit inspirerad av de olika metoderna och utav de andra deltagarnas påhittighet. Jag har gillar att man kan göra de olika övningarna när det passar för en själv.”

”Kära Upptäck UX, du är fantastisk och har öppnat upp nya världar för mig, med ditt stora hjärta som ser alla människor och försöker göra allas upplevelser så bra som möjligt. Mitt hjärta smälte när du fick mig att förstå svårigheten i att hitta saker på vårt bibliotek, både fysisk och digitalt, du öppnade mina ögon. För alltid din.”

Tid: Start 2 september – 7 december, anmälan senast 26 augusti

Plats: Online via Teams

För vem? Er som vill utveckla er verksamhet. Gärna minst två från varje biblioteksorganisation.

Anmälan på denna länk, senast den 26 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor? Kontakta Anna Persson eller Lisa Elmers på BiBK