28 september 2021 kl. 08.30-10.00

Biblioteket bortom bokhyllan - Octavio Kulesz

Plats: Digitalt
Tid: 28 september kl. 08.30 - 10.00

Välkommen till verkligt intressanta och relevanta föreläsningar som vi på BiBK tänkte att vi kunde se tillsamman och diskutera efteråt!

Syftet med föreläsningsserien är att ge bibliotekspersonal en bra grund att stå på för att kunna ta strategiska beslut i lokala, regionala och nationella utvecklingsprocesser för att på bästa sätt fortsätta bedriva litteraturutveckling, läsfrämjande, digital kompetenshöjning och demokratiarbete i ett digitaliserat samhälle.
Biblioteket bortom bokhyllan är den skånska fortbildningskonferensen som blev en nationell digital resurs med fokus på digitaliseringens möjligheter.

Hur har vi tänkt att det här ska gå till?
Vi ser en föreläsning på ca 40 min per tillfälle och diskuterar efteråt. Det blir totalt 5 tillfällen. Det är naturligtvis inte förbjudet att se föreläsningarna innan och sedan ansluta till diskussionen. Vi startade igång med ett tillfälle innan sommaren och fortsätter med fyra nu i höst.

Dagens föredrag
Octavio Kulesz tar oss på en snabb återblick i bokbranschens digitaliseringshistoria internationellt, samt gör nedslag i olika regioner i världen för att visa nuläget globalt. Efter Octavios föreläsning kommer du inte bara att ha gjort en insiktsgivande resa runt hela jorden, utan också hört mer om vilken viktig roll biblioteken har att fylla på en marknad som är alltmer kommersiell.

Jag vill ha inbjudan till Biblioteket bortom bokhyllan (intresseanmälningslänk) Länk till annan webbplats.

Sprid bland era kollegor, detta är för alla!