11 mars 2021 kl. 08.30-11.30

Nätverksträff - Barn och unga

Plats: Digitalt
Tid: 08.30 - 11.30

På den första av två digitala nätverksträffar med barn- och unganätverket våren 2021 ska vi framför allt fokusera på nätverkandet biblioteken emellan. Det kommer alltså att bli flera gruppdiskussioner och gott om tid för erfarenhetsutbyte.

Inför träffen vill vi att ni förbereder er genom att fundera på vad ni på ert bibliotek vill lyfta med kollegorna i de andra kommunerna. Det kan vara någonting ni är stolta över, något som skaver, något ni vill diskutera. På mötet avsätter vi 5-10 minuter/bibliotek - prata ihop er om ni är flera deltagare från samma kommun.

Marlen Eskander från "Läsa för integration" gästar träffen och berättar om LFI-metoden som framför allt handlar om 4-dimensionell högläsning som består av: texten i boken, berättarrösten, improvisationsteater och barnens medskapande. 

I övrigt kommer vi under träffen att prata om barn och ungas läsning, läsfrämjande och tillsammans titta på några olika digitala resurser som kan vara användbara.

Innan träffen ska du ha läst igenom Digiteket-artikeln om Teknikjakten (länk till annan webbplatstidsåtgång ca 10-15 min)

Vi öppnar mötet kl 8.15. Anslut redan då om du vill hinna småprata en stund med ett par kollegor från andra bibliotek.

Teknik
Träffen hålls i zoom. Möteslänk skickas ut till anmälda deltagare ett par dagar innan. Använd gärna headset och kontrollera i förväg att du har en fungerande kamera på din enhet.

Anmälan senast 8 mars

Ja, jag vill anmäla mig till nätverksträffen!länk till annan webbplats