12 oktober 2020 till 11 februari 2021 kl. 00.00-00.00

Upptäck UX 1 2.0

Plats: Online via Teams
Tid: 12 okt - 11 febr

I höst kommer vi att köra Upptäck UX 1 igen, så ni som inte hade möjlighet att vara med under våren får nu en ny chans att få en grund i User Experience, användarcentrerat förhållningssätt. Vi bjuder in till en Upptäck UX 1 2.0. Vi har tagit till oss av de förbättringsförslag som kommit in från deltagarna i kurs 1 och flyttar kursen till Teams, vi har en introduktionstimme, vi kommer ha mellanmöten under hela kursen och vi hoppas att vi både kommer att lära oss en massa och ha roligt.

”Upptäck UX 1 2.0” är en kurs i användarstyrd utveckling, för er som vill lära er mer om hur era låntagare skulle vilja att era tjänster och platser ska fungera. UX-metoderna ger möjlighet att sätta låntagarna i centrum och jobba vidare med barnrättskonventionen på era bibliotek.

Varannan vecka, med start 12 oktober, kommer vi att lägga ut ett avsnitt där vi berättar och visar olika metoder. Det kommer sju avsnitt under hösten/vintern. Varje avsnitt är 5-10 minuter långt och innehåller övningar som tar ca en timme att genomföra. Vi kommer ha frivilliga mellanmöten (veckan efter avsnitten) på ca 45 minuter för att diskutera uppdragen och hur metoderna fungerat.

Vi vill gärna att ni anmäler er minst två från varje bibliotek, en från barn- och en från vuxenverksamheten, och att ni gör övningarna tillsammans. Ni får gärna vara fler än två!

Vi har kursavslutning den 11 februari tillsammans med Upptäck UX 2.

Sagt om Upptäck UX 1:
” …jag lärde mig massor av metoder som kommer att hjälpa mig lära känna våra låntagare och besökare. Jag gillar hur du lättsamt och glatt gav mig utmaningar i videoformat som sedan oftast hade skriftliga instruktioner i pdf.”

”Jag blivit inspirerad av de olika metoderna och utav de andra deltagarnas påhittighet. Jag har gillar att man kan göra de olika övningarna när det passar för en själv.”

”Kära Upptäck UX, du är fantastisk och har öppnat upp nya världar för mig, med ditt stora hjärta som ser alla människor och försöker göra allas upplevelser så bra som möjligt. Mitt hjärta smälte när du fick mig att förstå svårigheten i att hitta saker på vårt bibliotek, både fysisk och digitalt, du öppnade mina ögon. För alltid din.”

Kursen genomförs tillsammans Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Biblioteksutveckling Region Kalmar län.

Hör gärna av er, så hjälper vi er att komma på sätt så att ni kan delta.

Tid: Start 12 oktober 2020 – 11 februari 2021

Plats: Online via Teams

För vem: Er som vill utveckla er verksamhet. Gärna minst två från varje biblioteksorganisation.

Upplägg:

Vad är UX?
Work like a patron
Skuggning
Observationer
Upplevelsekartor
Gerillatester
Love letter/ Break up letter

Anmälan på denna länk senast 30 septemberlänk till annan webbplats

Frågor? Kontakta Anna Persson eller Lisa Elmers på BiBK