Digitalt först kompetenslyft för bibliotekspersonal

Förslaget om digitalt först hittar du på Kungliga bibliotekets blogg

Självskattningstestet för bibliotekspersonal hittar Länsbibliotek Uppsalas webbplats

Det blev nyligen klart att Eleonor Grenholm kommer att fungera som den biblioteksregionala kontaktpersonen mot Kungliga biblioteket i arbetet med digitalt först.

Elenor Grenholm har varit med och arbetet fram ett självskattningstest.

"Eleonor Grenholm menar att självskattningstestet ger en genomlysning av folkbibliotekens digitala kompetens där verksamhetsperspektivet är prioriterat.
– Utgångspunkten med ett självskattningstest runt digital kompetens är att kartlägga personsens kompetenser för att kunna identifiera kunskapsluckor."

Eleonor informerar om självskattningstestet i den här intervjuen i biblioteksmagasinet noll27 som ges ut av Kultur i Väst