Författare Kronoberg

Marianna Agetorp
Hemort: Spjutaretorp
Skriver: Poesi, prosa, artiklar, sagor mm.
Senast utgivna titlar: Bastedalens Kinapark - Den Harmoniska Dalen, Balkong förlag.
Kontakt: blogg.agetorp.se/mina-bocker/
Om mig: "Jag har skrivit 12 böcker och medverkat i antologier. Min författarroll lever också i det talade ordet, i föreläsningar, livsberättelse och i mitt “Ståuppande”. Marianna driver tillsammans med sin make kulturverksamheten på Stensjöäng.

 

Astrid Ahlberg
Hemort: Växjö
Skriver: Fantasy
Senast utgivna titlar: De svarta tornen (2019)
Kontakt: astridah54@gmail.com
Om mig: "Jag började skriva 2010 och har nu gett ut fem titlar på Seraf förlag. De tre första är en serie, därefter kom två fristående. Skriver enbart fantasy men nära verkligheten."

 

Anders Ekberg
Hemort: Växjö
Skriver: Romaner
Senast utgivna titlar: Birthe och Alek (2018) Stad med män (2018) Krig vid kust (2019) Åkes värld, konstbok (2019) Ond man (2019)
Kontakt: www.bokvurm.se
Om mig: "Jag har skrivit 15 romaner, ett antal noveller, en konstbok, ett par skådespel (aldrig spelade) samt ett stort antal debattartiklar, mest om kulturliv i allmänhet och om konst och författare i synnerhet. Föreläser ibland om konstförfalskningar, ubåtsbärgningar mm.”

 

Erica Engdahl
Hemort: Född i Lund, bor i Växjö sedan 2008
Skriver: Poesi
Senast utgivna titlar: här är alla nya med varandra (2015) och ett helt gäng poezines och zines om bl a psykisk ohälsa.
Kontakt: https://ericaengdahl.wixsite.com/erica
Om mig: Jag kallar mig ibland för poet men oftast för scenpoet eller estradpoet. Jag har uppträtt på diverse mer eller mindre oväntade ställen som pubar, kaféer, hustak och tåg och har tävlat i SM i poetry slam 5 ggr. Jag håller gärna inspirationsworkshops i skrivande och/eller att uppträda med sin poesi, kan göra detta både på svenska och engelska. 

 

Björn Knudsen
Niels Knudsen produktion
Hemort: Växjö
Skriver: Följer ingen genre.
Senast utgivna titlar: Varubeskattning en ekonomisk teor i(2019), Bollen måste fram en fotbollsstrategi (2017). Lost Muchachos & Tumba Tarzan: Två stycken actionfilmsmanuskript (2016).
Kontakt: Gothiatek@yahoo.com
Om mig: "Jag är en konstnär med företaget Niels Knudsen produktion i Växjö, jag prövar på olika medier, nu har jag fastnat för den olönsamma men roliga litteraturen, jag skriver på det som faller mig in."

 

Hanniel Larsson
Hemort: Från Malmö, bor nu i Växjö.
Skriver: Science-fiction och fantasy
Senast utgivna titlar: De fallnas gravar (2019)
Kontakt: hanniel_larsson@hotmail.com
Om mig: "Psykologstudent som blandar futuristisk samhällskritik med fantasy. Tycker om hundar och choklad. Helst inte samtidigt."

 

Pelle Olsson
Hemort: Klavreström
Skriver: Romaner, noveller, reportage- och  faktaböcker.
Senast utgivna titlar: Hjärtbyte (noveller, 2018), Big Marijuana (ny upplaga 2018), 8 myter om cannabis 3,0 (2018) Cannabis som medicin (2017). Hemgång (roman, 2012).
Kontakt: www.pelleolsson.se
Om mig: "Jag har skrivit 22 böcker i olika genrer. Föreläser i hela Norden om narkotika ur många olika aspekter. Uppträder också som muntlig berättare på bygdegårdar, föreningar och festivaler. Flerfaldig svensk och nordisk mästare i Berättarslam."

 

Tina K Persson
Hemort: Kalvsvik/Växjö
Skriver: Poesi och prosa.
Senast utgivna titlar: Roman: Livet i all enkelhet (okt 2019), Ekström & Garay förlag. Poesi: Senaste diktsamling: I en klyka av otid (2017). Senaste antologin: Författarnas Pär Lagerkvist. (2018) Trolltrumma förlag.
Kontakt: www.freja.as/tina
Om mig: "Jag debuterade med diktsamlingen Sjunger mig in i dig 2005 på Artéa förlag. Har gett ut fem diktsamlingar, ”blandboken” Högläsning för hundar (2006) samt ett bildverk tillsammans med fotograf Stefan Nilsson: Liv med hund (2015). Utöver detta medverkar jag i ett flertal antologier. Översatt till tyska i antologin ”Barndom i Sverige/ Kindheit in Deutschland, Heidi Ramlow förlag, Berlin.
Jag har mångårig scenvana och föreläser gärna om konsten att framträda och höras! Jag föreläser också gärna om min nya roman, som är en idébaserad roman och som med fördel kan generera tankar och frågor om livsåskådning och om ”meningen med livet”."