Författare Blekinge

Bibbi Brorsson
Hemort: Farslycke
Skriver: Biografier och folklivsforskning
Mina utgivna titlar är: Eriksberg, Ett säteri i Blekinge genom 350 år, Bengt Berg, Författare och fotograf, Morfar, var du spion?
Kontakt: www.bibbibrorsson.se
Om mig: "Jag har gett ut två fotoböcker och tre skrivna böcker, håller på med min fjärde om byarna i Åryd och Hällaryds socknar."

 

Johan Cederholm
Hemort: Karlshamn
Skriver: Fiktion, främst i form av romaner och filmmanus. Gärna inom fantastik, med inslag av alternativa verkligheter och magisk realism.
Senast utgivna titlar: Akvarieflickan (2018), Gränsland (2017)
Kontakt: johancederholm.com
Om mig: "Berättande är min största passion. Parallellt med författandet ägnar jag mig bland annat åt filmskapande och fotografering."

 

Patric Eghammer
Hemort: Karlskrona
Skriver: Romaner, noveller
Senast utgivna titlar: Still Beating, CD (2018), Läraren (2017), Strawberry Fields med Jenny (2017).
Kontakt: eghammer.se
Om mig: "Jag har skrivit sex skönlitterära verk och släppt en CD med egen musik och litteratur. I vår kommer min nya roman Hem till Holjekroken ut på Ekström & Garay förlag. Jag har en master i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Sedan 2011 är jag med i Sveriges författarförbund SFF."

 

Andreas Eklöf
Hemort: Karlskrona, Blekinge
Skriver: Fiktion, utveckling, barnbok samt en mål- och planeringskalender.
Senast utgivna titlar: 2020 Q goal- and planning calendar (2018-2020), Quotes (2018), Ett gott liv (2015), A good life (2015), Nalleboken - hur Nalle hamnade i Konserthuset! (2006 & 2015 andra utgåvan).
Kontakt: www.oakleafscandinavia.se/
Om mig: "Har skrivit 2-3 böcker och en mål- och planeringskalender som utvecklas årligen samt fått ge ut ett dussin andra böcker."

 

Stina Helmersson
Hemort: Sandbäck, Sölvesborg
Skriver: Fackböcker om Island, hästar, hälsa och historia och berättelser från bygden.
Översätter: från nordiska språk, isländska, danska.
Senast utgivna titlar: Hälsovinsten (Epona förlag 2018), Dansa i Tölt - ridning och mental träning med Haffi Gislason, (Epona 2016), Islandshästen enligt Jóhann Fri∂geirsson (Epona 2014) Herulerna - det bortglömda folket (Vikingarnas föregångare) med Uno Röndahl, (Epona 2005), Leva på Island-Pojken och hästarna (Natur & Kultur), Till Er tjänst,( Prisma), Ung i världen, (Esselte Studium), Arbetarklassens barn (Rabén & Sjögren).
Kontakt: www.stinahelmersson.se
Om mig: "Jag är journalist, har skrivit 11 böcker, gjort flera radioprogram och 7 dokumentär- och reportagefilmer för SVT. Har varit på Island 40 gånger. Föreläser gärna om Island, historia, berättelser från bygden, hälsa och hästar."

 

Tommy Jeansson
Hemort: Olofström
Skriver: Biografier, porträtt, hälsa/livsstil.
Senast utgiven titel: Ett myteri inifrån, min självbiografi i att leva ett liv med psykisk ohälsa.
Kontakt: tommy.jeansson@gmail.com
Om mig: "Min första bok blev uppmärksammad på många sätt. Lokaltidningar, veckotidningar, fackliga tidningar, intevju med P4 extra, fick också ett stipendium. Jag har också fått chansen att komma ut och föreläsa. Det har har gett blodad tand, har ett par nya manus att jobba med. Har vunnit två mångfaldspris (Volvo) för mitt skrivande. Mitt mål är att få ge ut minst fyra böcker till."

 

Annette Magnusson
Hemort: Jämshög
Skriver: Thrillers, science-fiction, erotik, romantik som exempel
Böcker jag själv gett ut: Organligan 2011, Tvillingarna 2011, Shawny 2014, Shawnys tonårstid 2015, Shawnys förvandling 2018
Kontakt: annette.magnusson@oktv.se
Om mig: "Jag har ständigt många olika manus på gång och älskar att skriva. Hade varit roligt att få prata om mina böcker."

 

Tommy Nilsson
Hemort: Ronneby
Skriver: Dokumentära böcker i annorlunda form om livet och människorna i Ronneby kommun i dåtid och nutid. Böcker om Blekinge inriktade på sevärdheter, turism, kultur och historia.
Senast utgivna titel: Vårt vackra Blekinge (2017). Nytryck av sju olika böcker om Ronneby kommun (2019).
Kontakt: www.sverigevandraren.k.se 
Om mig: "Jag har skrivit och gett ut 10 böcker på mitt eget förlag. Marknadsför mina böcker på ett okonventionellt sätt genom egenhändigt producerade reklamblad i A5-format, som jag cyklar ut med till samtliga 13 000 hushåll i Ronneby kommun. 125 mil att cykla varje gång, började med detta år 1996. 2017 cyklade jag 560 mil på både små och stora vägar i hela Blekinge, då jag delade ut reklamblad om min bok Vårt vackra Blekinge till samtliga 80 000 hushåll i länet. Vid sidan av mitt författarskap, är jag sedan 1984 verksam som föreläsare. Har hållit 3 280 föreläsningar runt om i hela Sverige."

 

Gudrun Winfridsson
Hemort: Född i Mörrum, Blekinge, men bor numera i Täby, Stockholms län.
Skriver: Romaner och faktaböcker
Senast utgivna: Uppväxtår i Blekinge – elva noveller (2019) och Sjukvakterskan: 1857  – året då koleran drabbade Mörrum (2015)
Kontakt: www.winfridsson.se
Om mig: "Jag skriver helst historiska romaner men har även skrivit faktaböcker, en detektivroman och haikudikter. Jag berättar gärna om mitt skrivande och mina böcker."