Folkets hörna

Folkets hörna work in progress är en scen för skönlitterära texter under arbete. På Folkets hörna medverkar vid varje tillfälle tre författare, en som redan är etablerad och två som ännu ej givits ut på de etablerade förlagen. Varje författare läser upp ett kort utdrag ur ett pågående skrivprojekt och får sedan respons av två skrivpedagoger, som leder textsamtalen, de andra medverkande författarna och publiken. På så vis får författarna en unik möjlighet att testa sina work in progress på andra och publiken en unik möjlighet att få insyn i, och påverka, en författares skrivprocess.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg är glada att kunna erbjuda sex aspirerande författare i länen möjlighet att delta i Folkets hörna när vi bjudit hit Therése Granwald och Johan Blomgren på deras första Folkets hörna-turné utanför Skåne/Malmö. De etablerade författarna är Emma Karinsdotter, Ida Andersen och Cecilia Davidsson. Therése Granwald och Johan Blomgren är författare och skrivpedagoger. folketshorna.se/

Folkets hörnas turné finansieras av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och en del av vårt arbete med att utveckla litteraturen som konstform och stödja regionala litteraturskapare.

Emma Karinsdotter är barnboksförfattare från Ronneby och har hittills gett ut och lovordats för Lisbet och Sambakungen och Tusen stjärnors ö. Hon är nominerad till Barnradions bokpris för Tusen stjärnors ö. 

Ida Andersen är översättare, poet och författare, som i somras slog igenom brett med sin uppmärksammade och hyllade roman om glasrikets uppkomst, I oxögat.

Cecilia Davidsson är välkänd och prisad prosaförfattare ursrpungligen från Växjö och skrivlärare vid Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. Hon har skrivit både novellsamlingar, romaner, barnböcker och gjort lättlästbearbetningar av bland annat Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit.

 

Folkets hörna med Emma Karinsdotter, Malin Håkansson och Mikaela Adolfsson.
Plats: Ellens bokcafé i Ronneby
Datum: 20191120
Tid: kl 18.30 – 21.30

Folkets hörna med Ida Andersen, Carin Bräck och Camilla Kärnebro.
Plats: Olofströms bibliotek
Datum: 20191128
Tid: kl 18.30 – 21.30

Folkets hörna med Cecilia Davidsson, Mija Åhlander och Stina Tobiasson.
Plats: vid brasan, Växjö stadsbibliotek
Datum: 20191205
Tid: kl 18.30 - 21.30