Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

23 jan 2020

› Kompetensdag skolbibliotek

Att arbeta kring MIK med barn och unga

Varmt välkomna på en dag med fokus på MIK-arbete med unga!
Nu bjuder vi in till en dag för dig som arbetar på skolbibliotek.
Är du skolbibliotekarie, folkbibliotekarie, pedagog eller har annan yrkestitel och arbetar på ett skolbibliotek?
Kom och nätverka, lyssna på inspirerande föreläsare och peppas!

Torsdag 23 januari kl. 9.30– 15.30
Växjös stadsbibliotek, Galaxen
Lunch och resa står ni för, program och fika bjuder vi på.

MIK i praktik
Tips och inspiration på MIK-arbete i praktiken tillsammans med två skolbibliotekarier vars skolbibliotek under 2019 tilldelades utmärkelsen “Skolbibliotek i världsklass”.
Lisa Hamfors jobbar på Tingdammskolan, en F-6 skola i Malmö. Lisa kommer att berätta om arbetet med att fram en DigiMik-plan på skolan och inspirera med olika arbetssätt och projekt från sin verksamhet.
Elisabet Niskakari jobbar på Rosengårdsskolan, en F-6 skola i Malmö, och kommer att berätta om Rosengårdsskolans mediatek som jobbar mycket med digitala verktyg i sin undervisning med stort antal elever med annat modersmål än svenska.

Sant, falskt eller mittemellan?
Linda Spolén är skolbibliotekariekonsultent och arbetar på Medioteket i Stockholm med fokus på MIK och programmering. Linda är även författare till läraromedlet Zick-Zack: Sökrummet och medförfattare i skolverkets modulkritiska användning av nätet. Linda tar oss med på en djupdykning inom MIK-begreppets snåriga värld, det blir sökkritik, källkritik, filterbubblor och fake news.

Nätvett
Monika Staub Halling är skolbibliotekarie på Backaskolan i Lund och författare till den lättlästa faktaboken “Koll på nätet” (Nypon förlag, 2019). Boken riktar sig direkt till unga i åldern 10–14 år och ger läsaren de viktigaste grunderna för att få koll på nätet. Monika kommer att ge er inspiration och konkreta lektionstips utifrån sitt arbete med MIK på lågstadiet. Hon berättar också hur hon och hennes kollegor tagit fram en gemensam plan för skolans nätvettsundervisning, och hur de samarbetar för att rusta samtliga elever från F-3 med strategier för säker digital kommunikation.
Anmäl dig senast 2020-01-09 via:

Anmälan skolbiblioteksdag

Dagen anordnas av Elin Skugge, Regionalt nätverk för skolbibliotek Blekinge Kronoberg samt Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7