Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

4 okt 2018

› Dialogmöte om den nationella biblioteksstrategin

Vill du vara med och forma de svenska bibliotekens framtid? Är du intresserad av att fördjupa din kunskap om bibliotekens ekosystem och vilka utmaningar vi står inför? Då ska du komma på dialogmöte om den nationella biblioteksstrategin i Hässleholm den 4 oktober! Sätt kryss i kalendern redan nu och sprid till bibliotekskollegor i och utanför din egen organisation, politiker och andra intressenter. Ju fler vi är desto starkare blir vår röst!

I början av maj kom ett första utkast till nationell biblioteksstrategi. Detta utkast är nu föremål för en dialogprocess, där alla som vill kan komma med synpunkter och förslag till förändringar fram till och med den 31 oktober 2018.

Som ett led i denna process anordnas fem dialogmöten runt om i landet under oktober månad och Hässleholm är först ut. De regionala biblioteksverksamheterna bjuder i samarbete med sekretariatet in samtliga bibliotekssektorer, politiker och andra intresserade att ta del av och diskutera utkastet. Synpunkter och skrivelser påverkar det slutgiltiga förslag som sekretariatet ska lämna till regeringen senast den 1 mars 2019.

Dialogmötet i Hässleholm den 4 oktober kommer att innehålla:

En presentation av utkastet till nationell biblioteksstrategi, Från ord till handling.
Panelsamtal med biblioteksföreträdare och politiker utifrån olika teman i utkastet.
Möjlighet att diskutera, ställa frågor och komma med synpunkter direkt till sekretariatet för nationell biblioteksstrategi.

För vem: Verksamma inom alla bibliotekssektorer, politiker och andra biblioteksintresserade i Blekinge, Halland, Kalmar län, Kronobergs län, Jönköpings län och Skåne.

Anmälan: Öppnar i slutet av augusti. Det finns cirka 350 platser. I samband med anmälan kommer det också att ges möjlighet att skicka in frågor i förväg till de medverkande.

Arrangörer: Region Blekinge, Region Halland, Region Kalmar län, Region Kronoberg, Region Jönköpings län och Region Skåne i samarbete med Kungliga biblioteket

Förbered dig: Läs utkastet till Nationell strategi Från ord till handling (pdf,4805 kB, öppnas i nytt fönster)

Skriv ut förhandsinfo och sätt upp på din arbetsplats: Utskriftsbar pdf om Dialogmötet i Hässleholm (pdf, 602 kB, öppnas i nytt fönster)

Kontakt: Sara Wijk, 0455-32 20 54

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7