Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

6 okt 2015

Sociala medier – hur når vi ut på ett bra sätt?

Välkommen till en inspirerande dag om kommunikation och marknadsföring på sociala medier. På tio år har sociala medier blivit en väsentlig del av många människors liv. Därför har det också blivit naturligt för bibliotek att vara närvarande där. Men det här väcker också frågor. Hur ser våra internetvanor ut? Hur skriver vi för att bli lästa? Hur kommunicerar vi för att inkludera alla? Hur använder vi våra resurser på bästa sätt? Utmaningen är att synas och höras. Syftet med dagen är att ge oss svar på dessa och många andra frågor.

Tid och plats

Tisdagen den 6 oktober 2015 kl. 09.30-16.00 på Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Lokal Galaxen.

Program

09.30           FIKA

10.00           Välkommen!

10.05            Svenskarna och internet – Pamela Davidsson

Presentation av svenskarnas internetvanor baserad på statistik från undersökningen Svenskarna och internet. Historisk utveckling, användning av internet i mobilen och sociala medier.

Pamela Davidsson arbetar på IIS (Internetstiftelsen i Sverige) som bland annat har hand om .SE-domänerna. En 1,5 minuters film om vad .SE är. Pamela har ansvar för området ”Statistik och fakta” och den årliga undersökningen Svenskarna och internet.  

11.05             Bensträckare

11.15              Bli normkreativ i sociala medier – Maria Niemi

Hur du kommunicerar så att alla känner sig inkluderade, oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet och funktionsvariation.

Maria Niemi är en normkreativ kommunikationsstrateg och sociala medie-specialist som driver företaget Hyvää Kommunikation i Stockholm. Hon har också fått Creo-stipendiet för att skriva en bok om normkreativ kommunikation.

12.30            LUNCH PÅ EGEN HAND

13.30          Varför ska vi utnyttja sociala medier på bibliotek? – Zuzana Helinsky
Konkurrensen om uppmärksamheten är hård. Sociala medier tar tid i anspråk. Hur ska vi hinna? Hur övervinner vi våra prestationskrav och utnyttjar vår individuella begåvning till att berätta om alla fantastiska saker vi har i våra bibliotek? Det gäller att skriva så vi blir lästa. Grundläggande är att kunna ta vara på glädjen i att förmedla bibliotekstjänster och produkter och ha chans att påverka.

Zuzana Helinsky har med bibliotekarieexamen från Borås i botten stor erfarenhet av arbete i svensk och global biblioteksmiljö samt ett brett internationellt kontaktnät. Hon arbetar som bibliotekskonsult, och specialiserar sig på service och verksamhetsutveckling för bibliotek, som exempelvis en effektiv marknadsföring av tjänster och varor. Hon är känd för att ”inspirera och provocera” och har ett genuint intresse för nya arbetssätt.

14.45            FIKA

15.15             Växjö bibliotek på sociala medier; erfarenheter och idéer – Joakim Granlund och Paula Högström

Joakim Granlund och Paula Högström presenterar hur de arbetar med sociala medier på Växjö bibliotek. Vilka sociala medier har Växjö bibliotek valt att kommunicera i?  Finns det olika tilltal och når man ut på samma sätt i de olika sociala medierna? De kommer också att dela med sig av erfarenheter av sociala medier utanför sina yrkesliv.

Joakim Granlund, bibliotekarie, och Paula Högström, barnbibliotekarie, har erfarenhet av att arbeta med sociala medier på Växjö bibliotek. Joakim använder sig av sociala medier i sitt kassett- och skivbolag och som arrangör av musikfestivalen Psykjunta. Paula Högström, känd som Prickiga Paula i sociala medier, jobbar med läslust och bokglädje både i och utanför jobbet.           

15.45          Sammanfattning av dagen

16.00           Slut för idag

Avgift

Dagen kostar 400 kr exkl. moms/person, fika ingår, lunch på egen hand.

Anmälan

Anmälan görs via anmälningsformulär senast fredag den 25 september.   

Parkering

Om du kommer med bil är här en karta över parkeringsplatser i Växjö.

Information

För mer information kontakta Weine Sundell, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, tfn 0455-32 19 54, weine.sundell@regionblekinge.se, eller Maria Lundqvist, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, tfn 0455-32 19 52, maria.lundqvist@regionblekinge.se.

Välkommen!

Programmet i pdf-format (öppnas i nytt fönster).

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory