Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

17 jan 2019

Nätverksträff Språkstegen

Du som arbetar med Språkstegen och är anställd av bibliotek är välkommen till denna nätverksträff.
Denna dag har vi gott om tid för erfarenhetsutbyte, inspiration, information och att fördjupa vår kunskap genom våra gäster.
Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med på denna nätverksträff då det är länge sedan sist.

När: 17 januari kl 9.30-15.30

Var: I hörsalen på Karlskrona stadsbibliotek

Anmälan: via formulär senast den 14 januari.

Dagen här helt gratis, lunchen bekostas av var och en. Meddela i anmälan om du inte vill äta tillsammans med oss andra.

På programmet:

Var befinner vi oss, vilka frågor finns och hur går det? Vi pratar i storgrupp eller mindre grupper om samverkan med förskolan/ BHV, 18-månadersinsatsen, gåvoböcker, kollegor på biblioteket, hur det funkar på det lilla biblioteket och i den stora organisationen och om vad som händer mm. Skriv gärna vid anmälan vilken fråga som är viktigast för dig just nu att få prata om.

Medverkar gör även:

Elina Garp och Erika Lundvall från Västerås stadsbibliotek. Elina och Erika har genom projektet Babybabbel utvecklat ett språkutvecklande koncept för 0-1åringar och deras föräldrar. tDe har arbetat i särskilt utsatta områden och använt auktonsforskning för att planera, genomföra, reflektera och utvärdera sina träffar. Nu har de en metodhandbok klar och kommer att berätta för er om vad de gjort och varför de gjort - inte alltid som föräldrarna ville eller så som bibliotek brukar lägga upp sina grupper. Du får Babybabbels metodhandbok dig hem.

Frances Hultgren och Monica Johansson från Bibliotekshögskolan i Borås: BiBK har precis tecknat avtal med Bibliotekshögskolan om följeforskning av framför allt bibliotekens roll, uppdrag och arbete i Språkstegen. Barbro och Monica kommer att följa oss i två år och hjälpa oss att dokumentera och reflektera vad vi gör. Under nätverksträffen kommer de att berätta vad följeforskning är och hur vi kan vi kan ha glädje av dem. De berättar också om hur de planerar att lägga upp sin forskning. Då får du också chansen att ge respons på upplägget. Men framför allt vill de lära känna er, hur ni arbetar och kommer med ett lyssnade öra då nätverksträffen blir startpunkten för deras uppdrag. Frances och Monika har stor erfarenhet att tillsammans och själva arbeta med uppdragsgivare som tex Skolverket (läslyftet för förskolan) och Malmö stadsbibliotek (Kanini).

Frågor och vidare info kontakt: Sara Wijk sara.wijk@regionblekinge.se

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7