Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

1 jun 2018

Nätverksträff Språkstegen

Välkommen till en nätverksträff om Språkstegen. Huvudfokus för dagen är att dela kunskap och erfarenheter.

När: Fredagen den 1 juni kl. 9.30–15.30  Vi börjar med fika men kör igång strax efter det.

Var: Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Lokal Galaxen

För vem: För dig som arbetar eller kommer att arbeta med Språkstegen på folkbibliotek.

Anmälan senast tisdag den 29 maj.

Innehåll: Förra terminens nätverksträff innehöll mycket information. Denna dag har huvudfokus på hur vi arbetar lokalt med Språkstegen. Vilka böcker har kommunerna valt som 18 månadersbok? Hur ser det lokala samarbetet med BHV ut? Finns det ngn som arbetar med förskolan redan? Vilka är erfarenheterna i Blekinge som har hållit på längst? Hur jobbar större kommuner respektive mindre orter med Språkstegen? med flera frågor. Du har möjlighet att påverka nätverkandet genom att i amälningsformuläret ställa en fråga i förväg som du skulle vilja veta hur de andra jobbar kring.

Till senhösten kommer vi bjuda in till ett internat som har fokus på pepp, prova på och kunskap kring hur vi arbetar med det lilla barnet och deras familjer i programverksamhet och annat språkstimulerande arbete i en bibliotekskontext. Fundera på vilka önskemål ni har inför detta internat!

Dessutom kommer Helena från Barnhälsovården och Emma från Linneuniversitet och har var sin mycket kort dragning om sina respektive områden med möjlighet till frågor.

Syfte: Att lära av varandra, få vara med och påverka utvecklingen av Språkstegen samt att få input vad som är aktuellt just.

Träffen är avgiftsfri, för- och eftermiddagsfika bjuder Biblioteksutveckling på. Lunch betalas av var och en. De som vill äter tillammans i restaurang Alma på stadsbiblioteket. Meddela i anmälan om du vill vara med.

Tillgänglighet: Handikapparkering i anslutning till entrén. Dörröppnare vid entrén. Handikappanpassade toaletter på alla plan. Toalett med dörröppnare på plan 1. Hiss till alla plan. Teleslinga finns i Galaxen.

Kontakt: sara.wijk@regionblekinge.se

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory