Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

28 nov 2017

Nätverksträff - Språkstegen

Välkommen till nätverksträff om Språkstegen.

När: Tisdagen den 28 november kl. 9.30–15.30 (OBS: Ny lokal): Ronneby Kulturcentrum , Kallingevägen 3, 372 39 Ronneby. Karta. Vi börjar med fika men kör igång strax efter det.

För vem: För dig som arbetar eller kommer att arbeta med Språkstegen på folkbibliotek.

Ur dagens innehåll:

  • Var befinner vi oss? Information om Språkstegen i stort och koll hur det går lokalt. Vi diskuterar och ställer frågor till varandra kring stort och smått.
     
  • Programverksamhet för 0-3 åringar på bibliotek. Vi delar med oss  av de bästa tipsen, stora misslyckandena och frågar varandra. Du som är ny i de här uppgifterna har världens chans att lyssna och lära.
  • Vi rensar våra hjärnor lite från allt kreativt och lyssnar på ett radioprogram om det här med ordförråd och läsning. Stämmer verkligen siffrorna som alla refererar till? Mats Myrberg är prof. emeritus i specialpedagogik och fantastiskt kunnig kring barns språkutveckling. Luta dig tillbaka och låt dig inspireras.

  • 18-månaders bokgåvan. Hur, när och vilken? Vi tittar på titlar och kriterier och samtalar kring vilken titel som är den ultimata bokgåvan från biblioteket. Vi kommer att utgå från flera av de titlar som finns med i Bokstartsurvalet och den bok som används som bokgåva i pilotprojektet; Toto tittut. Men det finns många bra böcker för åldern som kommit ut sedan Bokstart gjorde sitt urval. Tänk till och ta med en bubblare ur senast utgivningen som kan utmana de andra titlarna. Vi jobbar också med andra frågor som rör 18-månaders-insatsen.

  • Övriga frågor. Skicka gärna in sådant du vill diskutera eller veta.

Träffen är avgiftsfri, för- och eftermiddagsfika bjuder Ronneby stadsbibliotek och Biblioteksutveckling på, men lunch betalas av var och en. Vi går tillsammans och äter på restarurang. Vill du inte följa med anger du det i anmälningsformuläret.

Anmäl dig senast 21 november via formuläret.

Tillgänglighet: hörsliga, hiss vid ingång, ramp, toalett

Kontakt: sara.wijk@regionblekinge.se

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7