Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

12 dec 2018

DigiLove 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Rörlig bild blir allt viktigare i vår digitala kommunikation. Men hur kan vi styra vad vi förmedlar? Och hur förhåller vi oss källkritiska till film vi ser?

Den digitala samtiden rymmer många aspekter som påverkar oss och arbetet i skolor och på bibliotek. Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Filmregion Sydost hälsar varmt välkommen till utbildningsdagen DigiLove!

Tid och plats

Onsdag 12 december 2018
Kl. 09.00 - 16.00
Alvesta, Hotell Rådmannen, Lokal Knutpunkten

Program (mer information om vissa punkter kommer snart)

09.00           Drop-in-fika

09.30          Välkommen!

09.40          Källa behövs - och Wikipedia finns

Wikipedia fyller snart 18 år, och har under den tiden gått från "absolut inte" till att nu användas av jättar som Youtube och Facebook för att förklara och förtydliga. Men går det att lita på Wikipedia? Och hur kan vi bidra till att göra det ännu bättre? Axel Pettersson jobbar på Wikimedia Sverige med bl.a. stöd till gemenskapen och i kontakter med GLAM-världen (Galleries, Libraries, Archives, Museums), och har varit aktiv inom Wikimediarörelsen i snart tio år. Utöver att hålla kurser, hjälpa till med bilduppladdningar, låna ut kamerautrustning och hjälpa till med pressackrediteringar svarar han på frågor från journalister och allmänhet som är nyfikna på Wikipedia eller tycker att nånting är fel där. (foto Axel Pettersson: By Rama - Own work, CC BY-SA 2.0 fr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49750891)

10.40         Kort sträck-på-dig-paus

10.45         Digital backlash - om retoriken kring unga och nätet med Elza Dunkels

Elza Dunkels har forskat om unga och nätet i 20 år och hon ser att vi de senaste åren hamnat i en backlash där digitalisering ibland framställs som ett hot, främst när det gäller unga. I föreläsningen ger hon en bild av läget och skissar på de förklaringsmodeller hon använder i sin forskning. Utifrån dessa idéer föreslår hon tänkbara vägar framåt, så att vi ger unga stöd att navigera i samtiden. (foto Elza Dunkels: Gitta Wilén)

 

12.00       Gemensam lunch på Hotell Rådmannen           

13.00      Föreläsning om AI och dess möjligheter att skapa fejkat filmat material med Henrik Svilling från IStudios

Henrik Svilling, VFX supervisor och Creative Director på Istudios Visuals som står bakom bland annat de digitala effekterna till Katastroffilmen "Den Blomstertid Nu Kommer", pratar om hur lätt det är att fejka även rörliga bilder. Vi har vant oss vid tanken att stillbilder är photoshoppade men hur är det med rörliga bilder? Med tekniker som Deep Fakes kan neurala nätverken byta ut ansikten eller får vem som helst att säga vad som helst. Vad gäller då? Och hur kommer det blir om 5-10 år från nu?

13.50      Workshop kring AI i halvgrupp med Henrik Svilling / Weine Sundell pratar om AI i halvgrupp och visar hur snabbt utvecklingen går just nu.

14.20      Fika

14.50      Workshop kring AI i halvgrupp med Henrik Svilling / Weine Sundell pratar om AI i halvgrupp och visar hur snabbt utvecklingen går just nu.

15.20      Avslutande gemensam diskussion. Vi rundar av och summerar upp. Tack för idag!

Avgift
Kostnaden för dagen är 400 kr exkl. moms, lunch och fika ingår.

Anmälan
Senast sista november (2018-11-30): Jag vill anmäla mig till DigiLove 12/12 2018

Tillgänglighet
En handikappsparkering finns utanför hotellet. Dörröppnare finns vid entrén. En handikappsanpassad toalett på entréplan (samma våning som konferens-lokalen). Hörslinga finns.

Information
För mer information kontakta:
Weine Sundell, tfn 0455-32 19 54, weine.sundell@regionblekinge.se
Lotta Nybblom , tfn 0733-47 79 11, lotta@filmregionsydost.se

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7