Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

  Skriv ut

28 apr 2016

Bokprovning och studiebesök på Rosengårdsbiblioteket – en fortbildningsdag i Malmö

För vem? För dig som är barn- och ungdomsbibliotekarie eller för dig som möter barn- och unga i lånedisk och vill få ett samlat grepp om förra årets utgivning. Och för dig som är intresserad av mångspråks- och integrationsarbete med barn & unga på bibliotek.

När? 28 april 2016 kl 09.00-16.00

Anmälan? Var och en anmäler sig till den kostnadsfria bokprovningen via länken nedan. Observera att det är begränsat antal platser på Bokprovningen, så anmäl så fort som möjligt, http://utveckling.skane.se/om-regional-utveckling/kalender/kultur/2016/bokprovning-2016/.

Var och en köper sin egen resa till och från Malmö.

Samtidigt, eller senast 14 april, anmäler du dig till det som BIBK ordnar denna dag genom att skicka ett mail till sara.wijk@regionblekinge.se. Tänk på att även ange ev specialkost i mailet till oss. Meddela också om du inte vill åka med taxin tillbaka till Malmö C.

Kostnad? Dagen är avgiftsfri. Lunch betalas av var och en.
 

Dagsprogram:
Alla tar sig själva till Biograf Spegeln, Stortorget 29 Malmö (gångavstånd från Malmö C)

09.00-12.30 SBI:s Bokprovning inkl. morgonfika, se separat program http://utveckling.skane.se/om-regional-utveckling/kalender/kultur/2016/bokprovning-2016/

12.40 Bokad taxi avgår till Rosengård, samling utanför Spegeln

13.00 Lunch på spännande Yallatrappan, Rosengård. Läs mer här: http://www.yallatrappan.se/

14.00 Rundvisning och berättelser om integration, mångspråk, barn & unga på och med Rosengårdsbiblioteket

15.00 Kaffe och möjlighet att titta runt på egen hand.

15.30 Bokad taxi avgår från Rosengårdsbiblioteket till Malmö C.
 

Bakgrund

Svenska barnboksinstitutet (Sbi) är ett nationellt centrum för barn- och ungdomslitteratur. Deras uppgift är att samla denna litteratur men också att sprida kunskap och forskning. Detta gör man bland annat genom att varje år genomföra en Bokprovning. Den innefattar statistik, trender och tendenser från ett års barn- och ungdomsboksutgivning i Sverige. Sedan några år tillbaka får också vi som inte kan ta oss till Stockholm chansen att lyssna på Sbi:s forskare, bibliotekarier och gästföreläsare kring årets trender och tendenser genom deras föreläsningsturné. Har du inte möjlighet att åka på denna fortbildningsdag kan du via SBI:s hemsida titta på årets skriftliga rapport och med ca en månads eftersläp titta på en inspelad Bokprovningsföreläsning på UR play.
http://www.sbi.kb.se/sv/Bokprovning/

Stadsdelen Rosengård i östra Malmö är känt i hela Sverige för att ha en befolkning som till stor del har utländsk bakgrund.  Nyhetsrapportering har gett oss en bild av en stadsdel med både sociala och kulturella problem men också med flera goda exempel på entreprenörskap, intressanta projekt och stor kunskap kring integration. Mitt i centrum ligger Rosengårdsbiblioteket, Malmös största stadsdelsbibliotek som förra året blev nominerat till Årets bibliotek av DIK. Hur man jobbar med barn- och unga, vilka utmaningarna är och hur man prioriterar, det är vi nyfikna på att höra.
http://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken/Vara-bibliotek/Rosengardsbiblioteket.html och https://www.facebook.com/rosengardsbiblioteket/?fref=ts
 

Här finns programmet som pdf (öppnas i nytt fönster).

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7