Kompetensområde 3: Skapa digitalt innehåll

3.2 Bearbeta och vidareutveckla andras digitala material
3.3 Upphovsrätt och licensiering
3.4 Programmering och datalogiskt tänkande
Detta kompetensområde handlar om att kunna skapa kreativt digitalt innehåll med hjälp av olika digitala verktyg (t.ex. digitalkamera, ordbehandlingsprogram, videoklippning och programmering).
Det handlar också om kunskap om vilka villkor som gäller när du delar med dig av ditt eget och andras kreativa digitala innehåll på Internet, alltså upphovsrättsfrågor.
Hit hör också kunskaper om programmering och datalogiskt tänkande.

Lära ut kod på enkelt sätt

Guide till hur du kommer igång med Scratch finns på Internetstiftelsens webbplats