Publicerad 21 sep, 2017

Skolbiblioteksdag Växjö 8 november

Välkommen till skolbiblioteksdag den 8 november klockan 9:30-15:30 på Växjö stadsbibliotek.

Biblioteksutveckling har inget uppdrag att arbeta med utveckling av skolbibliotek. Men flera skolbibliotekarier i vårt län uttycker dock stort behov av fortbildning och möjlighet till nätverkande. Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg har därför tillsammans med skolbibliotekssamordnarna i Växjö kommun tagit fram en skolbiblioteksdag.

Syftet med dagen är framför allt att ni som arbetar på skolbibliotek i Blekinge och Kronoberg ska få möjlighet att träffas, dela kunskap och få en chans att på något sätt samverka.

Dagen innehåller även föreläsningar:

• Alla kan bli årets skolbibliotek- Skolbibliotekarierna Lotta Davidson Bask och Klara Önnerfält
  • Vad behöver en rektor från sin skolbibliotekarie? - Susanne Randau, rektor på Ringsbergskolan i Växjö
  • Skolbibliotekens roll för elevers lärande- Cecilia Gärdén fil.dr. i Biblioteks- och informationsvetenskap.

Dagen kommer även innehålla workshop och diskussioner kring samverkan.

För vem? För Skolbibliotekarier, Lärarbibliotekarier, Skolbiblioteksassistenter och andra som arbetar på skolbibliotek i Blekinge och Kronoberg mot klass F-9 eller gymnasium.

Program och övrig information finns här. Anmäl dig senast 31 oktober vi formuläret här.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory