Porträttbild på Emelie Lavesson

Publicerad 12 dec, 2018

Nya medarbetare

Vi har ett gäng nya medarbetare! Pia Redin, Malin Pagels och Emelie Lavesson. Är du nyfiken på dem? Vi börjar med att intervjua Emelie.

Vem är du Emelie Lavesson?

Jag är en pratglad bibliotekarie från Tingsryd som är sugen på att ta mig an en ny del av biblioteksvärlden. Vid sidan av jobbet renoverar jag hus, gillar att resa, äta god mat och umgås med vänner och familj.

Var har du arbetat tidigare?

Just nu jobbar jag som systembibliotekarie med bibliotekssystemet Mikromarc på Bibliotekscentrum i Växjö. Innan dess jobbade jag som folk- och gymnasiebibliotekarie i Tingsryd.

Vilka skills tar du med dig från tiden i det privata?

Jag har fått jobba med utbildning, agera bollplank och tillsammans med biblioteken hitta smarta lösningar på problem och frågeställningar som kan uppstå. Att jobba stödjande utanför en biblioteksorganisation kan vara svårt - att veta när det är dags lägga band på sig för att inte bli för engagerad är en viktig lärdom som jag tar med mig!
Dessutom har jag fått chansen att komma i kontakt med så många olika typer av bibliotek, folk-, fack-, special- eller skolbibliotek, av varierande storlek, från olika delar av landet och med vitt skilda förutsättningar. Denna variation av sätt att bedriva biblioteksverksamhet på tar jag med mig och hoppas kunna använda i min roll på BiBK.

Regionbibliotekets yttersta uppgift är att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet när det gäller folkbiblioteken. Vad tänker du om det?

Regionbiblioteken spelar en betydelsefull roll i ett demokratiskt samhälle. Att kunna skapa möjligheter för att sprida kunskap, lärdomar, arbetsmetoder och idéer mellan biblioteken är viktigt för att alla folkbibliotek ska kunna erbjuda sina låntagare bästa tänkbara service oavsett var i landet man befinner sig.

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory