Publicerad 19 feb, 2018

Ny medarbeterare

Nu är det klart. Den 23 april börjar Lisa Elmers hos oss. Vi är så taggade på att få släppa ut henne på grönbete i våra hagar och få en ny kollega. Det är verksamhetsutvecklartjänsten barn och unga som Lisa kommer att jobba på då Sara numera är projektledare för Språkstegen. Eftersom vi tror att ni som vi, är nyfikna på Lisa ställde, vi några frågor till henne.

Vem är du Lisa?

Bibliotekarie med rötterna i Karlshamn som blivit mer och mer sugen på att ta mig an biblioteksfrågorna från ett annat perspektiv. Utöver det är jag förälder, läsare, simmare och entusiastisk grönsaksodlare.

Vad tar du för erfarenheter och kompetens med dig till Biblioteksutveckling?

Jag har tio år på olika Blekingebibliotek i ryggsäcken - stora och små, filial och HB, barn- och vuxenverksamhet... Erfarenheterna av att utveckling kan se så olika ut och handla om vitt skilda saker med bibliotekens olika förutsättningar tror jag det är bra att jag har med mig.

Vilka biblioteksfrågor ligger dig extra varmt om hjärtat?

Bibliotekens roll i övergången till ett allt digitalare samhälle och alla frågor som hör därtill tycker jag är superspännande! Hur vi kan sänka trösklarna in till folkbiblioteken och bli relevanta för fler är en annan ständig hjärtefråga.