Publicerad 7 maj, 2018

Kvalitetsdialog blir Träffpunkt biblioteksplaner

Det nya arbetet med biblioteksplanerna och kvalitetsarbetet kommer att ha uppföljning i fokus. KB kommer att anordna två träffar om året och i samband med dessa förväntas regionbiblioteken att ha uppföljningsträffar. För KBs del handlar det om att samla in material, analysera och i de fall man anser det behövs komma med vägledande produkter.

Elisabet Rundqvist presenterade en trendanalys av biblioteksplanerna 2017. Intressant att höra hur de som skrivit planerna har förhållit sig till bibliotekslagen och andra styrdokument, att 90 % av kommunerna har aktuella eller nästan akutella planer (39% 2013) och 52% av planerna nämner kompetensutveckling av den egna personalen.

Samtidigt passade KB också på att presentera de båda rapporterna Migration och språklig mångfald – bibliotekens roll i det flerspråkiga samhället och Biblioteken och de nationella minoritetsspråken.

Webbinariet och rapporterna hittar ni på http://bibliotekssamverkan.blogg.kb.se/