Skylt med övervakningskamera

Publicerad 6 feb, 2018

Information om GDPR

Jag har kontaktat Kungliga biblioteket för att se om någon kan komma och informera om GDPR med specifik inriktning till vad som gäller för folkbiblioteken. Jag har också ställt en fråga om de inte skulle kunna ta fram informationsmaterial för alla folkbibliotek med vad som är viktigt att tänka inför den kommande GDPR-lagstiftningen.

Axiell kommer till Lessebo den 11 april kl. 13-16 för att hålla sin GDPR-kurs för er som har anmält er.

Jag vill passa på att påminna om att det i varje kommun ska finnas ett kommunalt dataskydsombud som ska kunna ta reda på vad som gäller även för folkbiblioteken eftersom folkbiblioteken i allra högsta grad är en kommunal verksamhet.

För er som vill orientera er själva kan det vara säkrast att gå direkt till källan det vill säga Datainspektionen. De har tagit fram en vägledning.

Denna vägledning kan användas som en checklista när ni ska ta reda på vilka de viktigaste skillnaderna är mellan den nuvarande lagstiftningen och den nya dataskyddsförordningen och hur de påverkar er.

Vägledning som fungerar som en checklista inför GDPR finns på Datainspektionens hemsida.

/Weine