Publicerad 5 jun, 2019

Digilove utbildning för bibliotekspersonal

Under hösten närmare bestämt från mitten av oktober kommer BiBK tillsammans med AV-media Kronoberg kunna erbjuda bokningsbara utbildningar. Det kommer att gå till så här. Per Tikkanen från AV-media kommer att presentera en rad olika datum som han kommer att gå att bli bokad på. Ni kontaktar Per och bestämmer vad ni vill ha utbildning i och vilket datum. Kostnaderna för detta står vi på BiBK för med hjälp av projektpengar. Mer info om de ekonomiska detaljerna ber vi att få återkomma till men utbildningarna blir i alla fall avgiftsfria för er på biblioteken.

AV-media kommer att komma ut till er på plats så att så många som möjligt av personalen hos er kan delta.

De kommer att kunna erbjuda utbildningar inom följande områden:

Kompetensområde 3: Skapa digitalt innehåll
Här kommer vi prova på lite olika verktyg för digitalt skapande. Ex smidiga sätt att göra en reklamfilm för ett evenemang. Vad vi väljer att fokusera på under workshopen kan ni själva styra. Vi går också igenom vad som gäller när det kommer till upphovsrätten och det nya copyrightdirektivet från EU.

Kompetensområde 4: Digital säkerhet och integritet
I detta område går vi igenom personlig integritet och säkerhet kring internetanvändande. Vi börjar med en allmän genomgång kring säkerhet och integritet och går sedan vidare till olika praktiska övningar. Exempel på övningar kan vara: Vilka spår lämnar du efter dig på nätet? Hur skapar du ett säkert lösenord? Hur skapar jag sunda internetvanor?

Kompetensområde 5: Problemlösning bland annat digitalt innanförskap
Workshopen inleds med en allmän genomgång kring hur en kan tänka när det kommer till problemlösning samt några exempel på universallösningar. Under resterande del av workshopen kommer vi att jobba med praktiska problem. Vilka problem det blir beror lite på vilka önskemål ni har. Grundtanken är att ni ska få prova att lösa problem på iOS (ipad, iphone) android (ex samsung), samt pc.

Utbildningarna är i halvdagsformat så det går att boka t ex två olika kompetensområden för en heldagsutbildning eller samma två gånger en på förmiddagen för t ex hälften av personalen och en på eftermidagen för den resterande hälften.

Mer information om utbildningarnas innehåll i detalj kommer.

Jag har fått följande datum för workshops av Per

oktober 21, 22, 23
november 4, 8, 11, 12, 14, 18, 19, 21, 28,
december 3, 5, 10, 12, 16

Hör av er direkt till Per Tikkanen för att bestämma tid. Pers kontaktuppgifter finns på AV-medias webb. Vi börjar med ett tillfälle per kommun.