Publicerad 12 okt, 2017

Det blev en fartfylld nätverksträff: Barn, unga och bibliotek i Alvesta

Tisdag den 10 oktober hade vi terminens andra nätverksträff för gruppen barn, unga och bibliotek. Plats för dagen var Alvesta bibliotek.

På nätverksträffen samlades bibliotekspersonal som arbetar med barn och unga på folkbibliotek i Blekinge och Kronobergs län. Ett möte med mycket bra uppslutning. På träffen lärde vi känna varandra bättre, pratade om vad läsfrämjande är samt hade bikupor kring begreppet.

Vi hade även ett pass kring MIK i kontexten till folkbibliotek och barn och unga. Samt barn och ungas mediekonsumtion och digitalitet. Med en avslutande workshop med idéutbyte och diskussioner kring vad folkbiblioteken kan erbjuda för aktiviteter kring MIK för barn och unga.

Vi klurade också kring vilka böcker vi tror blir årets barn- och ungdomsböcker och på köpet boktipsade vi varandra utan att vi knappt märkte det. Minnesanteckningar från dagen kommer inom kort komma upp sidan. Där har vi även samlat länkar och frågor från träffen som man gärna får diskutera vidare i sina hemkommuner.

Tack för en jättetrevlig dag och stort tack till Alvesta för att vi fick komma på besök och höra mer om ert bibliotek.