Publicerad 21 dec, 2018

All personal borde gå på DigiLove - “bibliotekens roll har förändrats för alltid”

När vi har arrangerat en utbildningsdag vill vi alltid att deltagarna ska utvärdera dagen helt kort och det ger oss så mycket att få veta vad ni tycker! Ett av de allra sista arrangemangen vi höll i under 2018 var DigiLove och vi har redan fått in så många bra kommentarer. Observera att "bra" inte är detsamma som "tummen upp"! Den här gången var det speciellt en kommentar som fick mig att fundera:

”Viktigt att vi försöker få med ALLA på sådan här utbildning, då det handlar om ett mindset och det är oerhört tungarbetat när inte alla förstår att bibliotekens roll har förändrats för alltid.”

Kanhända är det så att vi alltför sällan utbildar oss inom områden där vi har lite sämre koll. Det har förstås sina förklaringar om det är så (läs prioriteringar och tidsbrist), men nog har vi landat i att bibliotekens roll och utveckling i ett allt digitalare samhälle berör oss alla? Roligt nog planeras just nu en bred och stor "Digidag" i Växjö 21 maj 2019 som riktar sig till ALL bibliotekspersonal. Är det ett förändrat mindset som krävs kommer den dagen förhoppningsvis bidra med en knuff i rätt riktning.

/Lisa verksamhetsutvecklare