Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Aktuellt

Publicerad 28 Mars, 2018

› Anmälan öppen till internationell konferens i Växjö om unga och bibliotek

Välkommen med din anmälan

Publicerad 7 Mars, 2018

› Inbjudan till Biblioterapi - en introduktion

Vi har bjudit in Helena Broms och Eva Bergstedt, som tillhör gruppen pionjärer som under hösten 2017 gått Ersta Sköndal Bräckes uppdragsutbildning i Det biblioterapeutiska arbetssättet, för att hålla en introduktion i biblioterapi. De kommer att berättar om vad biblioterapi är, forskning och tillämpad kunskap samt workshops. Vi träffas den 26 april i Växjö.

Publicerad 6 Mars, 2018

› Studieresa till Väst

I början av mars fick jag möjligheten att följa med Ljungby bibliotek på en studieresa till västra Sverige med besök på Mölndals och Varbergs bibliotek. Jag har gjort ett bildreportage från våra besök. /Anna

Övervakningskamera

Publicerad 2 Mars, 2018

› Digital integritet

Digital integritet är nu reglerad i lag i och med att sekretesslagstiftningen utökas. Biblioteken har en egen paragraf i den lagstiftningen den återfinns i kapitel 40 § 3. Det här innebär att vårt fokusområde 3.5 om digital integritet nu också är reglerad i lag från och med i januari i år.

Publicerad 19 Februari, 2018

› Ny medarbeterare

Nu är det klart. Den 23 april börjar Lisa Elmers hos oss. Vi är så taggade på att få släppa ut henne på grönbete i våra hagar och få en ny kollega. Det är verksamhetsutvecklartjänsten barn och unga som Lisa kommer att jobba på, då Sara numera är projektledare för Språkstegen. Eftersom vi tror att ni som vi, är nyfikna på Lisa, ställde vi några frågor till henne.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7