Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Aktuellt

Publicerad 5 Juni, 2019

› Digilove utbildning för bibliotekspersonal

Bokningsbara utbildningstillfällen på gång till hösten inom digitalt först! AV-media kommer att komma ut till er på plats så att så många som möjligt av personalen hos er kan delta. De kommer att kunna erbjuda utbildningar inom följande områden: Kompetensområde 3: Skapa digitalt innehåll Kompetensområde 4: Digital säkerhet och integritet

Publicerad 24 Maj, 2019

› Så kom då statistiken…

För ett par dagar sedan kom KB:s rapport om biblioteksstatistiken 2018. Siffrorna är kanske inte de roligaste då både besök och lån fortsätter minska. Det som är positivt är att e-bokslånen går stadigt uppåt och att vi genomför fler aktiviteter. Vad innebär detta för biblioteken? Hur reflekterar vi över siffrorna? Diskuterar vi på biblioteket vad det innebär för oss att biblioteken minskat med 2 miljoner lån under 2018 (totalt i Sverige).

Publicerad 23 April, 2019

› Bokbuss i Alvesta kommun - en förstudie

I höstas ansökte Alvesta bibliotek om pengar från Biblioteksutvecklings Stärkta bibliotek-projektpengar för att göra en förstudie om bokbussverksamheten. Det finns redan idag en bokbuss, men både buss och verksamhet behöver förnyas, enligt biblioteket, och för att ta reda på mer ville man anlita någon utifrån som kunde se på verksamheten. Nu är studien färdig och finns att läsa.

Publicerad 22 Mars, 2019

› SUD 2019 - Stora utvecklingsdagen i Skåne

Region Skåne anordnar varje år en dag där biblioteken som fått projektbidrag från regionen presenterar sina lärdomar. Emelie och Anna åkte till Malmö och kom hem med massor av idéer och kontakter till våra län.

Publicerad 1 Mars, 2019

› Träffpunkt Biblioteksplaner

I KB:s uppdrag ligger att utvärdera och se hur bibliotekens planer används. Träffpunkt biblioteksplaner är den nya mötesplatsen för samtal och erfarenhetsutbyte mellan nationell, regional och kommunal biblioteksverksamhet. Den ger möjlighet för samsyn om centrala begrepp och värderingar. 2019 kommer två träffpunkter att genomföras. Den 4 april genomförs för Blekinge/Kronobergs och Skånes del i Kristianstad och den 17 oktober på Kungliga biblioteket i Stockholm.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7