Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Aktuellt

Publicerad 13 Juni, 2019

› Next library 2019

Next library är en bibliotekens världskonferens, där du möter människor från all jordens hörn. Två intensiva dagar med massor av intryck. Anna och Emelie var där och nu har de skrivit lite om vad de upplevde.

Publicerad 12 Juni, 2019

› Semester

Så här har vi som jobbar på BiBK semester i sommar

Publicerad 12 Juni, 2019

› Biblioteksdagarna 2019

Biblioteksdagarna 2019 hölls i Helsingborg och några av Biblioteksutvecklings utvecklare var på plats. Läs vad vi fick ta del av och vad som var våra bästa upplevelser under dagarna. Håll till godo!

Publicerad 5 Juni, 2019

› Digilove utbildning för bibliotekspersonal

Bokningsbara utbildningstillfällen på gång till hösten inom digitalt först! AV-media kommer att komma ut till er på plats så att så många som möjligt av personalen hos er kan delta. De kommer att kunna erbjuda utbildningar inom följande områden: Kompetensområde 3: Skapa digitalt innehåll Kompetensområde 4: Digital säkerhet och integritet

Publicerad 24 Maj, 2019

› Så kom då statistiken…

För ett par dagar sedan kom KB:s rapport om biblioteksstatistiken 2018. Siffrorna är kanske inte de roligaste då både besök och lån fortsätter minska. Det som är positivt är att e-bokslånen går stadigt uppåt och att vi genomför fler aktiviteter. Vad innebär detta för biblioteken? Hur reflekterar vi över siffrorna? Diskuterar vi på biblioteket vad det innebär för oss att biblioteken minskat med 2 miljoner lån under 2018 (totalt i Sverige).

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge
371 81 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7