Publicerad 21 Maj, 2018

› Med besökaren i centrum

I början av maj åkte Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg med personal från de bibliotek som är involverade i projektet Kreativa rum till Oslo för att besöka fyra bibliotek. Två intensiva dagar. Det blev en resa där vi såg hur de arbetat med högprofilerade bibliotek med låga trösklar och en resa som startade funderingar om vad ett bibliotek kan vara. Nu finns en reseberättelse i ord och bild, läs och inspireras.

Publicerad 9 Maj, 2018

› Ute nu! Nationell biblioteksstrategi – ett förslag

Igår den 8 maj har sekretariatet för Nationell Biblioteksstrategi släppt sitt förslag.

Publicerad 7 Maj, 2018

› Kvalitetsdialog blir Träffpunkt biblioteksplaner

Under flera år har KB arbetat tillsammans med biblioteken runt om i landet med kvalitetsdialogen. Under hösten och våren har de arbetat fram ett nytt koncept för det arbetet och skapat Träffpunkt biblioteksplaner. Idag presenterade Elisabet Rundqvist det nya arbetet och en trendanalys av biblioteksplanerna 2017 på ett webbinarium. Samtidigt presenterades två rapporter, en om språklig mångfald och en om nationella minoriteter.

Publicerad 18 April, 2018

› Nytt nyhetsbrev

Nytt nyhetsbrev

Publicerad 12 April, 2018

› Årets filialdag=filialresa

Nu går det äntligen att anmäla sig till årets filialdag, som i år blir en filialresa till Malmö den 23 maj! Vi kommer att besöka Garaget, STPLN och Masten2. Läs mer och anmäl er i Kalendariet!