Publicerad 13 Juni, 2018

› Sommarledigt

På BiBK stänger vi verksamheten under tre veckor, 14 juli - 5 augusti. Övrig tid finns någon av oss på plats, se kontaktsidan för info om vem. Vi önskar er en härlig sommar!

Publicerad 25 Juni, 2018

› Dialogmöte om den nationella biblioteksstrategin

Skriv in 4 oktober i kalendern om du vill vara med och ge din input kring de svenska bibliotekens framtid. Hässleholm är platsen för ett dialogmöte om den nationella biblioteksstrategin.

Publicerad 11 Juni, 2018

› Makerkultur, meröppet och bibliotek med låga trösklar - en dag i Malmö

Årets filialdag blev en filialresa till Malmö med besök på Garaget, STPLN och Masten2. Deltagarna fick många spännande tankar med sig hem. Läs och se bilder från dagen i deltagarnas reportage.

Publicerad 8 Juni, 2018

› Statistiken har kommit - uppfyller vi lagen?

I mitten av maj kom 2017 års biblioteksstatistik ut, vad kan vi läsa ut av den och vad behöver vi fundera över?

Publicerad 21 Maj, 2018

› Med besökaren i centrum

I början av maj åkte Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg med personal från de bibliotek som är involverade i projektet Kreativa rum till Oslo för att besöka fyra bibliotek. Två intensiva dagar. Det blev en resa där vi såg hur de arbetat med högprofilerade bibliotek med låga trösklar och en resa som startade funderingar om vad ett bibliotek kan vara. Nu finns en reseberättelse i ord och bild, läs och inspireras.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory