Publicerad 2 November, 2017

› Digital kompetens för bibliotekspersonal i ett postmodernt samhälle

Hur kan vi bäst höja bibliotekspersonalens digitala kompetens i en föränderlig omgivning där de digitala förutsättningarna och gränssnitten ändras i ett allt högre tempo?

Publicerad 24 Oktober, 2017

› “...uppdraget för en bibliotekschef är mycket vagt.”

Makten och ärligheten - ledarskap i praktiken heter den bok om bibliotek och ledarskap som Johanna Hansson och Elisabeth Aldstedt har skrivit. Boken tar oss med in i biblioteksvärlden och texterna leder till massor av frågor. Boken är måsteläsning för bibliotekschefer, deras chefer och även för bibliotekspersonalen.

Publicerad 12 Oktober, 2017

› Det blev en fartfylld nätverksträff: Barn, unga och bibliotek i Alvesta

Den 10 oktober hade vi en nätverksträff för gruppen barn, unga och bibliotek i Alvesta. Det blev en fartfylld dag där vi bland annat lärde känna varandra bättre, diskuterade begreppet läsfrämjande och tog ett avstamp kring MIK för barn och unga ur ett folkbiblioteksperspektiv.

Publicerad 22 September, 2017

› Nätverksträff - interkultur

Den 30 november är det dags för nätverksträff för interkultur. Träffen hålls på Växjö stadsbibliotek och temat är Vad gör vi nu? och vi lyfter frågan vad som händer på biblioteken efter den stora anstormningen av nyanlända 2015.

Publicerad 21 September, 2017

› Skolbiblioteksdag Växjö 8 november

Biblioteksutveckling bjuder in till skolbiblioteksdag på Växjö stadsbibliotek den 8 november. Här hittar du program och anmälan.